Samsung 2013 3D plasma TV line-up (F8500 en F5500 series)

26 maart 2013 3 Minuten 0 Reacties
Samsung-F8500-plasma

Samsung komt in 2013 met een groot aantal 3D LED TV series maar het aanbod van plasma TV's blijft dit jaar beperkt. In totaal lanceert de Koreaanse fabrikant drie nieuwe plasma TV series waarvan twee series beschikken over 3D weergave. De vlaggenschipserie voor 2013 is de F8500 serie, met modellen die beschikken over Smart Interaction, Smart Evolution en Samsung's Smart TV platform.

Dit artikel is een samenvatting met alleen producten die over 3D ondersteuning beschikken. Een overzicht van alle modellen, specificaties, en prijzen vind je in het Samsung 2013 plasma TV overzicht op Homecinema Magazine.

Samsung 2013 plasma line-up

De nieuwe plasma modellen zijn op verschillende punten verbeterd ten opzichte van vorig jaar. Zo heeft Samsung het Smart TV platform compleet vernieuwd en speciale homescreens toegevoegd die naar eigen wens en per gebruiker aangepast kunnen worden. Ook de Smart Interaction feature waarmee de TV middels spraak en bewegingen bediend kan worden is verbeterd. Daarnaast levert Samsung een nieuwe Smart Touch afstandsbediening mee die beschikt over een touch pad en een ingebouwde microfoon voor spraakbesturing.

In 2013 gaat er ook veel aandacht uit naar mobiele apparaten. Samsung wil ze beter met de TV verbinden, onder meer door het gebruik van een smartphone remote app waarmee de TV bediend kan worden. Ook is het mogelijk om live TV content op je tablet of smartphone te kijken, terwijl je op TV naar een andere zender kijkt. Hiervoor zijn de modellen met twee tuners wel vereist. Alleen de high-end plasma modellen van dit jaar, de F8500 serie, beschikken over de Smart Evolution feature waarmee je volgend jaar de TV kunt upgraden met nieuwe software en mogelijk een nieuwe processor. Ook qua design heeft Samsung vernieuwingen doorgevoerd. Zo beschikken de topmodellen LCD en plasma TV’s over een aluminium behuizing met een voet die naadloos overloopt in de behuizing van de TV. De overige modellen doen veel denken aan de modellen van vorig jaar en zijn uitgerust met een vierpotige voet. Wat betreft de beeldkwaliteit belooft Samsung grote verbeteringen, vooral op het gebied van helderheid en diepe zwartwaarden. Het topmodel voor 2013 is de F8500 plasma TV serie welke bestaat uit een 64 inch en een 51 inch model. Beide TV’s zijn voorzien van onder meer Samsung’s Smart TV platform, een quadcore processor, Smart Interaction, Smart Evolution, actieve 3D weergave met 2D naar 3D conversie, twee meegeleverde 3D brillen, een ingebouwde camera, wifi en de Smart Touch afstandsbediening. Wat betreft het beeld zijn de modellen uitgerust met een Super Contrast Panel, een Real Black Pro Panel, een Clear Image Panel en een 600Hz Subfield Motion Rate.

Samsung-F5500-plasma

De enige andere plasma TV serie die beschikt over 3D weergave is de F5500 serie. Deze serie bestaat uit een 51 inch en een 60 inch model. Het grote verschil tussen beide series zit hem in de gebruikte beeldtechnieken en het ontbreken van features als Smart Interaction, Smart Evolution, twee tuners en de ingebouwde camera. Wel beschikken de TV’s nog steeds over Samsung’s Smart TV platform, actieve 3D weergave met 2D naar 3D conversie en ingebouwd wifi.

Alle specificaties, prijzen en modellen

Een overzicht van alle specificaties, features, modellen, formaten en prijzen van de hierboven genoemde plasma TV series vind je in het Samsung 2013 plasma TV overzicht op Homecinema Magazine.

Samsung 2013 home cinema overzicht

Voor een compleet overzicht van alle plasma TV’s, LCD TV’s, Blu-ray spelers, en home cinema systemen die Samsung in 2013 lanceert kun je terecht in ons 2013 Home cinema overzicht.

Selectie laagste prijzen


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)