Review: XTrom Pixl Power Hub

13 mei 2015 3 Minuten 0 Reacties
XTrom Pixl Power Hub-review-1

Dankzij vier USB-poorten met een output van 4.5 ampère kun je met de XTrom Pixl Power Hub vier apparaten tegelijkertijd opladen.

Ik ben niet het meest opgeruimde type, en als je mijn bureau op kantoor zou zien dan weet je dat dit misschien nog wel een beetje een understatement is. Eén van de zaken die voor extra rommel zorgen is het aantal opladers dat constant in gebruik is. Vandaag bekijken een product dat dat probleem voor mij op probeert te lossen. Nu de verpakking, lege koffiekopjes, papieren en andere rommel nog.

De Xtorm Pixl Power Hub 4.5A

Zoals je ziet is de Pixl Power Hub een dock waar je meerdere apparaten tegelijkertijd op kunt zetten om ze op te laden. Met vier USB-poorten met een output van 4.5 ampère kun je dus vier apparaten tegelijkertijd opladen. Het dock is ongeveer even groot als een externe harde schijf (van het ‘oude’ type) en heeft een paar uitstekende blokjes in verschillende formaten zodat je apparaten neergezet kunnen worden. De indeling kan helaas niet aangepast worden, wel krijg je er een een paar verschillende siliconen covers bij zodat je het design en uiterlijk van de hub kunt aanpassen, de aanpassingen die je kan doen zijn overigens wel vrij beperkt en de extra kleur die je erbij krijgt is roze. Maar natuurlijk is het aan het eind van de rit gewoon leuk dat je iets van mogelijkheden hebt.

Naast de siliconen covers krijg je ook een paar klittenband strips zodat je alles netjes weg kunt werken. En dan nog is de verpakking niet leeg wat je krijgt ook nog eens twee microUSB-oplaadkabeltjes. Dit zijn mooi korte versies die perfect passen bij de Pixl Power Hub. Deze producten heb ik opgestuurd gekregen door PhoneGigant.nl en daar worden ook goedkopere iPhone oplaadkabels (lightning) verkocht. Helaas zijn die niet beschikbaar in een korte variant en in combinatie met de Pixl Power Hub is het gebruik niet optimaal. De kabel die verkocht wordt voor de iPhone doet overigens wel perfect dienst, zowel voor opladen als voor synchronisatie met de computer. Ik heb wel vaker een ‘neppe’ lightning kabel gekocht en geprobeerd maar dat werkte lang niet altijd netjes, al dan niet gepaard met foutmeldingen op de iPhone. Na een paar weken de kabel dagelijks gebruikt te durf ik de kabel zonder twijfel aan te raden, en dat is mooi want de kabel kost maar de helft van een origineel Apple product.

Terug naar de hub, er is natuurlijk niet gek veel te zeggen over een product dat maar één simpele taak heeft. Een paar simpele observaties en voordelen zijn natuurlijk wel makkelijk te maken:

  • Vier apparaten tegelijkertijd opladen is handig
  • Personalisatiemogelijkheden via de meegeleverde dopjes is leuk
  • Twee korte MicroUSB kabeltjes in de verpakking is handig
  • De accessoire is voor vier apparaten best aan de krappe kant

De prijs van deze Xtorm Pixl Power Hub is 42,95 euro en dat is nog best een hoop geld, en waarschijnlijk stelt het product zichzelf daarmee voor de meeste mensen buitenspel op. Maar als je een hoop verschillende apparaten dagelijks opgeladen moet houden dan is het wat ons betreft zeker het overwegen waard. Vooral als je even netjes de tijd neemt om de hub ergens te plaatsen en verwerken, zodat je er ook visueel profijt van hebt. Voor Apple-producten verkoopt PhoneGigant.nl betaalbare kabels, maar helaas voeren ze (nog?) geen korte kabeltjes in het assortiment en dus doe je er waarschijnlijk verstandig aan die elders te versieren.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)