Review: Toshiba BDX2000 Blu-ray speler

31 januari 2010 3 Minuten 0 Reacties
ToshibaBDX2000

Toshiba heeft lang achter HD DVD gestaan, maar pakt nu goed uit met verschillende Blu-ray spelers. Een daarvan is de BDX2000. Deze speler maakt ondersteunt BD-Live 2.0, DivX en AVCHD support, SD en SDHC card support, Deep Color, HD audio formaten en nog veel meer. Wired Reviews heeft de Toshiba eens grondig onder de loop genomen.

Dit instapmodel doet het goed qua looks. De front paneel is mooi vormgegeven met een spiegelende afwerking en de bedieningsknoppen en het SD card slot blijven uit het zicht totdat je ze echt nodig hebt. Jammer genoeg moet je wel zelf een SD card aanschaffen om de voordelen van BD-Live te ervaren. Het is meer een irritatie dan een ramp, net als het feit dat er geen USB aansluiting terug te vinden is op de speler. De plastic ogende en aanvoelende afstandsbediening is wat groot en onhandig, maar zeker praktisch, met een duidelijke indeling en geen overbodige knoppen.

Wanneer we kijken naar de specificaties zijn alle basis features wel aanwezig. De BDX2000 biedt Full HD 1080/24p ondersteuning, wat voor ruis en jitter-vrije beelden moet zorgen op 24p geschikte TV’s, en kan SD materiaal upscalen naar een 1080p resolutie. Toch missen we Toshiba’s XDE beeld processor in dit model. Deze processor zou de kwaliteit van het upscalen zeker verbeterd hebben, maar de Blu-ray speler is dan ook wel echt een instapmodel. Er zitten wel anderen beeld verbetering technieken op de speler, zoals x.v. Colour en Deep Colour, en daarnaast omvat hij de Regza Link waarmee je andere Toshiba producten gemakkelijk kunt bedienen. Qua formaten speelt de BDX2000 alle soorten Blu-ray en DVD discs gewoon af, net als MP3 en WMA audio, JPEG en AVCHD, maar er is geen ondersteuning voor DivX HD, MKV of AAC, wat voor sommigen een probleem kan zijn.

De gebruikers interface (menu) is goed vormgegeven en makkelijk om te bedienen. Ook het aansluiten op het internet is een kleine moeite; Gewoon de ethernet kabel in je router pluggen. Ongebruikelijk is wel dat je eerst de disc eruit moet halen om in het set-up menu te komen, wat nogal onnodig is. De menu’s waren wat trager dan gehoopt met wat teveel vertraging tussen verschillende optie menu’s. De opstart tijd lag rond 2,5 minuut wat erg traag is voor Blu-ray spelers van nu.

De beeld kwaliteit was wel erg indrukwekkend. De beelden waren uitzonderlijk scherp en de kleur weergave zeer accuraat. De speler leek geen moeite te hebben met donkere schaduwen en verschillende kleurgradaties. Ook het geluid is redelijk goed te noemen, zowel voor surround effecten als muziek vanaf een SD kaart.

Voor een prijs van rond de 200 euro presteert de BDX2000 redelijk goed en ziet hij er ook goed uit. De speler kan alleen zichzelf niet echt onderscheiden van de rest met functies als Wifi, DLNA of zelfs de compatibiliteit met alle soorten multimedia formaten en bestanden. Ook het ontbreken van een intern geheugen en de XDE beeld processor is een nadeel, maar na het afblazen van het hele HD DVD gebeuren is Toshiba toch duidelijk een sterke speler op de Blu-ray markt geworden.

Bron: Wired

Reacties (0)