Review: Sony BDP-S760 Blu-ray speler

07 november 2009 2 Minuten 0 Reacties
HCC176.sony760.wood01-420-90

Als een van de weinige fabrikanten die niet vaak de massa volgt probeert Sony iets nieuws met de lancering van de BDP-S760. Techradar heeft een volledige review gemaakt van deze nieuwe Blu-ray speler.
Waar de meeste Blu-ray spelers tegenwoordig een overvloed aan technische snufjes, features en afspeel mogelijkheden bij zich dragen, houdt de speler van sony zich niet aan deze regels. De BDP-S760 houdt zich alleen maar bezig met het afspelen van Blu-ray discs en doet dat dan ook zeer goed!

Natuurlijk kan deze speler ook gewoon DVD’s en CD’s aan en kan hij upsscalen naar een HD resolutie, maar dat is geen USP (Unique Selling Point). Hij is in eerste instantie alleen ontworpen om de beste beeldkwaliteit en prestatie te waarborgen voor HD materiaal. We moeten zeggen, hier is Sony absoluut in geslaagd, zeker wanneer we zien dat de prijs ‘maar’ rond de 450 euro ligt.

Over het uiterlijk van de S760 valt te twisten, maar over de binnenkant des te minder. Een belangrijk punt is overigens ook dat Sony beweert dat de Precision Drive HD technology ervoor zorgt dat gebogen of bekraste discs zonder moeite afgespeeld kunnen worden. Laten we het maar geloven en niet gelijk onze discs gaan bekrassen en buigen.

Volgens de review van Techradar deed de S760 precies wat voorgeschreven was en speelde hij alle discs (zelfs bekraste) moeiteloos af, stil en accuraat. Zelfs de laadtijd was absoluut een verbetering. Maar, aangezien Blu-ray alweer een tijdje onder ons is kunnen we toch wel verwachten dat tegenwoordig elke redelijke Blu-ray speler een fatsoenlijke laadtijd heeft. Naast de snelle laadtijd beschikt de S760 ook over een ingebouwd draadloos ‘n’ modem, wat nog wel redelijk uniek is. Hopelijk volgen snel meerdere fabrikanten met deze mogelijkheid. Hiermee kun je dus je speler overal plaatsen zonder rekening te hoeven houden met een aansluitpunt voor je ethernet aansluiting.

Het is ook belangrijk om te melden dat de S760 niet beschikt over een intern geheugen. Hierdoor zul je BD-Live content op moeten slaan op een externe USB stick of memory card. Gelukkig kun je deze aan de voorkant van het apparaat gemakkelijk aansluiten.

De grootste en belangrijkste kracht van deze speler zit hem uiteindelijk toch in zijn video en audio prestaties, wat niet over veel spelers te zeggen valt. Hij ‘zingt als een vogel’, voor zover een vogel geweerschoten na kan doen met een unieke precisie), en hij kan een beeld schetsen met zoveel kleur, leven en diepte als ware het een Renaissance meester was.

De BDP-S760 was getest met Transformers 2: Revenge of the Fallen. Dit is voor een gemiddelde Blu-ray speler een goede test door de zeer snelle beeld wisselingen, overweldigende special effects en grote kleurenpaletten. Volgens Techradar is er op dit moment geen speler op de markt die met deze prijs eenzelfde beeld- en geluidskwaliteit haalt. De BDP-S760 is een pracht apparaat voor mensen die een bewust budget hebben.

Lees de volledige review bij Techradar.

Reacties (0)