Review: Philips BDP7600 3D Blu-ray speler

30 juli 2011 3 Minuten 0 Reacties
BDP7600-Philips

Al op het eerste gezicht maakt de Philips BDP7600 een goede indruk. Het design is aantrekkelijk en slank, iets dat we graag terugzien bij een Blu-ray speler. Maar, het belangrijkste zijn natuurlijk de prestaties en mogelijkheden. In deze review nemen we de nieuwe BDP7600 3D Blu-ray speler onder de loep.

Als we de lijst met specificaties en features doornemen doet de speler ook al aan als een high-end model. Bijna alles wat je zou kunnen wensen zit erop. Zo beschikt de BDP7600 over ingebouwde Wifi, Philips’ Net TV met verschillende online diensten, DLNA streaming, DivX Plus HD ondersteuning, smartphone bediening, ondersteuning van alle HD audioformaten, en een USB 2.0 aansluiting voor weergave van al je media. Kortom, een complete uitrusting waarmee je elk home cinema systeem goed kunt aanvullen of invullen.

Philips BDP7600 mogelijkheden

Om wat dieper in te gaan op de mogelijkheden; de BDP7600 biedt ondersteuning voor diverse bestandsformaten waaronder DivX Plus HD, H.264, MKV, VC-1, AVCHD, MPEG1, MPEG2, XviD en WMV, zodat je gehele coleectie op het scherm weergegeven kan worden. Qua aansluitingen biedt de speler een HDMI uitgang, digitale optische uitgang, digitale coaxiale uitgang, composiet video uitgang, analoge audio uitgang links/rechts, ethernet, SD/SDHC kaartsleuf, analoge audio-uitgang (5.1-kanaals). Hier ontbreekt dus ook niks aan.

De speler beschikt niet over een intern geheugen dus als de BD-Live content op wilt slaan moet je gebruik maken van de SD card reader aan de achterzijde. Via de SD card kun je overigens geen media afspelen.

Philips BDP7600 prestaties

Zorgen alle mogelijkheden en het aantrekkelijke design ook voor goede prestaties? Dat is natuurlijk de vraag die belangrijk is.

Als we kijken naar het Net TV platform, wat tegenwoordig belangrijk is op high-end TV’s en voor een interactief home cinema systeem, dat valt hier nog wel wat aan te verbeteren. Philips biedt voldoende content, zeker als het gaat om content van Nederlandse bodem als het terugkijken van programma’s met Uitzending Gemist en het huren van films via de Videoland applicatie, maar in vergelijking met Samsung mag er nog wat meer entertainment content toegevoegd worden. Denk aan games, informatie, interactieve content bij het kijken van programma’s, social media integratie, etc. Maar, over wat Philips nu neerzet kunnen we niet ontevreden zijn. Hier zou Panasonic nog wat van kunnen leren bijvoorbeeld. Ook bevat Net TV de mogelijkheid om op internet te surfen via een browser, maar Flash wordt helaas niet ondersteund.

Qua laadtijd hebben we snellere spelers in handen gehad en hier valt nog wel wat te verbeteren. Het is geen afknapper, maar je moet gemiddeld wel een ruime minuut wachten vanuit off stand tot de Blu-ray film wordt weergegeven.

De beeldprestaties van de BDP7600 zijn overtuigend. De speler laat zien dat Philips wel degelijk weet hoe een strak en contrastrijk beeld naar te zetten, zeker met Blu-ray materiaal. Beelden zijn vol van detail, natuurlijke kleuren en diepe zwart waarden. We moeten wel zeggen dat de kwaliteit het niet haalt bij bijvoorbeeld de Panasonic BMP-BDT310, welke niet eens zoveel duurder is. Ook in 3D weergave stelt de speler niet teleur en zijn de prestaties gelijk aan de prestaties in normale HD modus.

Wat betreft SD materiaal kan er nog wel wat verbeterd worden. We zien teveel ruis en jitter rondom objecten, vooral bij snelle camerabewegingen.

De audiokwaliteit is aan de andere kant weer van hoog niveau, zeker voor deze prijsklasse. Mocht je de speler willen gebruiken voor het afspelen van CD’s dan is het absoluut een aanrader.

Philips BDP7600 conclusie

De Philips BDP7600 is zeker een aanraden voor een middel tot high-end home cinema systeem. De grote hoeveelheid features en mogelijkheden, in combinatie met de indrukwekkende beeld- en audiokwaliteit, maken de BDP7600 een allrounder waar je geen spijt van zult krijgen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)