Review: Philips 48PFK6409 (PFK6409-serie) lcd led tv

03 juli 2014 + 10 minuten 2 Reacties
Philips-48PFK6409-review-totaal

In deze review kijken we naar de Philips 48PFK6409, een 48-inch smart tv met onder meer ingebouwd WiFi, 3D-weergave en een dualcore-processor.

Eerder deze week hebben we uitgebreid gekeken naar de Philips 47PFK7509, een high-end model dat helaas over een aantal grote minpunten beschikt. We geven de moed echter niet op want deze keer kijken we naar een iets goedkoper model uit de 2014 Philips line-up; de 48PFK6409. Deze tv moet het doen met iets minder features en geavanceerde technieken maar kost dan ook een stuk minder.

Philips PFK6409 – specificaties

In vergelijking met de Philips 47PFK6409 is de 48PFK6409 ongeveer 400 euro goedkoper en 1-inch groter. Met name dat eerste is voor velen wellicht interessant, maar waar lever je dan op in? De modellen in de PFK6409-serie moeten het ten eerste doen zonder Ambilight-verlichting maar zijn ook voorzien van actieve 3D-weergave in plaats van passieve 3D-weergave. Daarnaast is het design iets minder elegant, ontbreken de isf-opties voor geavanceerde kalibratie en is het paneel voorzien van iets minder geavanceerde beeldtechnieken, waaronder een 400Hz Perfect Motion Rate. Ook is de meegeleverde afstandsbediening niet voorzien van een QWERTY-keyboard en moet je het doen zonder draadloze subwoofer.

Wat krijg je dan wel? Nog steeds een hoop fraaie features, waaronder toegang tot het smart tv-platform van Philips, ingebouwd WiFi met Miracast- en DLNA-ondersteuning, een dualcore-prcessor, drie HDMI-poorten, twee USB-poorten, twee meegeleverde actieve 3D-brillen en MultiRoom-ondersteuning. De tv kan bediend worden met de meegeleverde afstandsbediening of de TV Remote-app van Philips. Qua beeldtechnieken zijn de PFK6409-modellen voorzien van een full hd lcd-paneel met led-achtergrondverlichting, Digital Natural Motion, een 400Hz PMR, Micro Dimming en Pixel Precise HD.

Advertentie

De Philips PFK6409-serie bestaat uit de 55-inch 55PFK6409, de 48-inch 48PFK6409 en de 40-inch 40PFK6409. Het 48-inch model uit deze review, de 49PFK6409, kan inmiddels gekocht worden voor zo’n 800 euro. Een overzicht van alle modellen, prijzen en specificaties vind je in de 2014 Philips lcd led tv line-up.

Review apparatuur

Voor deze review maken gebruik van onder meer de Marantz UD7007 Blu-ray speler, de Marantz SR6008 receiver en een PlayStation 3 gameconsole.

Philips PFK6409 – design

Als je 400 euro minder voor een tv betaalt dan mag je ook wat minder verwachten van het design, en hoewel het design van dit model iets minder elegant is dan de 47PFK7509 krijg je nog steeds een aantrekkelijke tv. Dit model is compleet zwart afgewerkt, zonder aluminium of zilveren accenten in de lijst. De rand rondom de tv is wat dikker dan duurdere modellen maar deze rand sluit wel exact aan op het beeld. Je hebt dus niet ook nog een zwart frame tussen het paneel en de lijst.

De lijst van de tv is helemaal rondom het scherm geplaatst en iets dikker aan de onderzijde. Op de onderzijde heeft Philips een soort van embleem geplakt waarop het Philips-logo te zien is. Dit embleem is het enige aluminium/zilveren accent dat je op de tv terugvindt. De voet is net als de lijst compleet zwart maar is net zo minimalistisch als de voet van duurdere modellen. De voet geeft een soort zwevende look aan de tv mee. Overigens lijkt de tv heel licht naar achteren te hellen, iets dat we bij de 47PFK7509 niet zagen.

De 48PFK6409 is voorzien van verschillende aansluitingsmogelijkheden, waarvan de meeste belangrijke naar de zijkant wijzen. Dit is natuurlijk belangrijk voor wanneer je de tv aan de muur wilt hangen. Zo wijzen twee HDMI-poorten en één USB-poort naar de zijkant maar op de achterzijde wijzen één HDMI-poorten en een USB-poort naar achteren. De SCART-uitgang, de optische uitgang en de RGB-uitgangen wijzen ook naar de muur.

De modellen in de PFK6409-serie worden geleverd met één afstandsbediening en helaas is dat geen afstandsbediening die beschikt over een keyboard aan de achterzijde. Je moet het dus doen met (het grote aantal) knoppen die zich aan de voorzijde bevinden. De afstandsbediening is van redelijk groot formaat maar is erg licht en ligt goed in de hand. De knoppen zijn groot genoeg voor comfortabele bediening, maar het moet natuurlijk gezegd worden dat het invoeren van teksten, bijvoorbeeld in de browser of binnen apps, niet optimaal is wanneer je letters op het scherm moet selecteren. Naast deze optie biedt Philips ook de mogelijkheid de tv te bedienen middels de MyRemote-applicatie voor smartphones en tablets.

Philips PFK6409 – gebruiksgemak

De menustructuur en de verschillende mogelijkheden hierbinnen komen overeen met de duurdere modellen. Philips heeft deze menu’s opnieuw ontworpen maar er weinig extra aandacht aan besteed. Wanneer je de tv voor de eerste keer aanzet wordt je snel door de belangrijkste instellingen geloodst, waaronder het zoeken van de zenders en de koppelen met je WiFi-netwerk. Helaas is er geen speciale modus waarmee je middels een aantal simpele stappen de beeld- en audioweergave kunt optimaliseren.

Het home-scherm, dat bereikbaar is via de home-knop op de afstandsbediening, is het startscherm voor alle belangrijke functies van de tv. Hier vind je onder meer icons voor het Smart TV-platform, de tv-zenders, de tv-gids, de inputs en de instellingen. Dit menu is vrij eenvoudig gehouden, wat het gebruiksgemak ten goede komt. Hetzelfde geldt voor de instellingenmenu’s (configuratie). Hier vind je snelle set-ups en geavanceerde instellingen voor onder meer beeld en geluid, satelliet zenders, digitale en analoge zenders en het netwerk. De snelle set-up voor beeld en audio stelt weinig voor en dus zul je als gebruiker direct in de geavanceerde instellingen moeten duiken. Gelukkig wordt bij elke belangrijke instelling duidelijk omschreven waar deze voor dient en kun je zo grotendeels het beeld en de audio naar eigen wens afstellen. Wel moet je nogal veel stappen doorlopen om bij geavanceerde instellingen te komen waardoor je soms niet meer helemaal weet waar je bent of zijn moet. Let wel dat de 48PFK6409 niet over de isf-modi met geavanceerde instellingen beschikt. Dit is alleen op duurdere modellen terug te vinden.

Binnen de menu’s voor instellingen, het netwerk en de inputs is redelijk snel te navigeren en er wordt snel gereageerd op input van de afstandsbediening. Ondanks dat je dus soms wat dieper moet graven voor geavanceerde instellingen en geen echte set-up assistent krijgt kunnen we de menu’s als redelijk gebruiksvriendelijk omschrijven. Iets dat echter opvalt is dat de algemene snelheid van de tv iets beter is (of aanvoelt) dan op de 47PFK7509. De 48PFK6409 reageert sneller op input en neemt iets minder lang de tijd om elementen te laden. Binnen het smart tv-platform is dit helaas iets minder goed te merken en krijg je nog steeds soms te maken met een irritant laadbalkje en input op de afstandsbediening die met vertraging wordt uitgevoerd.

MyRemote app

Voor veel van de nieuwe modellen biedt Philips de mogelijkheid om de MyRemote-app in te zetten. Hiermee kunnen nagenoeg alle functies van de afstandsbediening overgenomen worden, en kun je wat extra dingen doen. De app is gratis te downloaden en biedt een aantal verschillende vensters voor de bediening van de tv. Zo is er een cursor-scherm waar je met je vinger overheen kunt vegen om te navigeren. Dit lijkt handig maar de input van je vinger wordt te vaak niet correct geregistreerd. Daarbij werkt het met simpele pijltjes, zoals in het volgende scherm, gewoon sneller. Helaas werkt de cursor-functie ook niet zoals je verwacht in de browser. Het neemt hier simpelweg de functie van de pijltjestoetsen over waardoor navigeren in de browser geen plezier is.

Advertentie

Ook is er een scherm met cijfers, mediaknoppen, snelkoppelingen naar functies van de tv, belangrijke instellingen en inputs. Vanuit het homescherm van de app kun je bestanden vanaf je mobiele apparaat naar de tv streamen maar helaas werd van onze iPhone en iPad geen enkel bestand herkend. Daarbij kun je de tv-gids bekijken en is het mogelijk om het WiFi Smart Screen digitale tv-zenders naar je smartphone te laten streamen. Deze laatste optie werkt echter alleen met de ingebouwde digitale tuner, niet met andere inputs, en alleen met het kanaal dat op dat moment op tv getoond wordt. De applicatie is gebruiksvriendelijk, maakt snel verbinding met de tv en biedt alles om het toestel volledig te bedienen.

Philips PFK6409 – features

Smart tv

Op het gebied van het smart tv-platform voert Philips nauwelijks veranderingen door wanneer je gaat kijken naar de tv’s voor de kleinere budgetten. Op de 48PFK6409 zijn dus net zoveel apps te vinden als op de duurdere modellen en krijg je ook toegang tot dezelfde features. Maar, het nadeel hiervan is dat je ook toegang krijgt tot hetzelfde ouderwetse smart tv-platform van Philips. Het lijkt erop dat Philips dit jaar niet veel zin had om hier nog iets bijzonders van te maken, met name omdat de fabrikant eind dit jaar al overstapt naar het nieuwe Android TV-platform. Gebruikers van de reeds gelanceerde 2014 modellen moeten het echter met het ‘oude’ platform doen en dat is jammer.

Het smart tv-platform van Philips bestaat in principe uit drie schermen; een homescreen voor wat er nu op tv is met een aantal suggesties onderin, een scherm voor applicaties en een homescreen voor video on demand-diensten. Het is een logische indeling qua homescreens maar daarbinnen is het overzicht soms wat ver te zoeken. Met name in het scherm met apps staan alle apps door elkaar heen, met een aantal onduidelijke blauwe icons voor de functies die Philips er zelf aan toevoegt. Je kunt overigens de apps zelf wel ordenen maar dit gaat bijzonder traag met de afstandsbediening. Verder zien we op dit scherm een widget met het weer en een advertentie (tja..) terug. Eén van de blauwe icoontjes van Philips zelf verwijst overigens naar de App Gallery waar je het totale aanbod van apps kunt vinden. Ook hier staat alles wat door elkaar maar kun je in ieder geval filteren op categorie.

Het aanbod van apps is redelijk te noemen, in ieder geval voor de Nederlandse gebruiker. Standaard heb je toegang tot de meest populaire videodiensten als Netflix en Videoland, zijn er verschillende social media-apps te gebruiken, kun je Uitzending Gemist gebruiken om programma’s terug te kijken en zijn er ook apps voor de regionale zenders te downloaden. Daarbij zijn de apps van onder meer Nu.nl, Spotify en YouTube vooraf geïnstalleerd. Kortom, qua aanbod van apps hebben we niet veel te klagen.

Qua algemene snelheid lijkt de 48PFK6409 iets beter te zijn dan zijn duurdere broer die we eerder getest hebben maar toch laat de snelheid binnen het smart tv-platform soms nog te wensen over. Binnen apps en tijdens het bladeren door de apps komen we te vaak een hapering of een ‘freeze’ tegen. Dit zorgt ervoor dat je mogelijk twee keer op een knop drukt en zodra de tv reageert wordt de input ook twee keer doorgevoerd. Dit kan wel eens frustreren, maar is wel minder irritant dan op het duurdere model. Het is iets waar helaas veel software voor tv’s nog last van heeft.

Cloud TV, Cloud Explorer en Social TV

Philips heeft een aantal eigen diensten en functies toegevoegd aan het smart tv-platform, waarvan ik er drie kort uitlicht. De eerste is Cloud TV, een functie die Philips nogal gepromoot heeft aangezien je er gratis mee naar honderden zenders kunt kijken. Dat klinkt natuurlijk geweldig maar het aanbod van erg tegen. Je krijgt een overzicht van met name buitenlandse zenders, waarvan er veel ook nog eens in het Italiaans of Japans zijn. Er is weinig echt interessants tussen te vinden dus deze dienst hebben we dan ook niet gebruikt. De Cloud Explorer wil ik positief benoemen want hiermee krijg je op je tv toegang tot je Dropbox-account om bijvoorbeeld wat foto’s van je vakantie aan anderen te tonen. Hier zie ik het voordeel nog wel van in. Ook Social TV is een leuke functie, want hiermee kun je bijvoorbeeld tweets over een bepaald onderwerp aan de zijkant van het scherm laten weergeven. Zo kun je tijdens een wedstrijd de analyse van vrienden volgen en zelf tweets de wereld insturen. Deze feature werkt best aardig maar als het een populair onderwerp is dat je invoert vliegen de Tweets zo snel voorbij dat het nauwelijks nog te lezen is.

Smart functies

De 48PFK6409 is voorzien van verschillende handige smart-functies. Zo kun je opnamen inplannen wanneer er een usb-schijf op de tv aangesloten is, is het mogelijk via Multiroom opgenomen programma’s op een Multiroom server-tv van Philips naar deze tv te streamen, kun je de tv gids voor digitale of analoge tv raadplegen en is het mogelijk om het scherm van je smartphone of computer te spiegelen op tv. Daarnaast kun je content streamen vanaf een computer of NAS in je thuisnetwerk. Deze laatste functie is redelijk eenvoudig te gebruiken dankzij een goede mediaspeler met een brede ondersteuning voor bestandsformaten.

Web browser

In de review van de 47PFK7509 was ik nogal negatief over de browser aangezien veel websites, waaronder die van ons, slecht weergegeven werden. Hoe het kan is ook voor mij een grote vraag maar de browser op dit model werkt veel beter. De browser is sneller en weet de meeste websites, waaronder die van ons dus, redelijk goed weer te geven. Ik zeg redelijk goed want bepaalde elementen als javascripts en fonts worden nog steeds niet ondersteund. Ook is de bediening nog niet optimaal want je hebt geen keyboard of muis.

Philips PFK6409 – beeldkwaliteit

Een tv koop je natuurlijk voor het bekijken van films, series en tv-programma’s en dus is de beeldkwaliteit van groot belang. De modellen in de PFK6409-serie zijn middenklasse modellen maar beschikken nog steeds over verschillende beeldtechnieken die op papier een goede kwaliteit zouden moeten verzorgen. Zo zijn de tv’s voorzien van een full hd-lcd paneel met led-achtergrondverlichting, Micro Dimming, Pixel Precise HD, 400Hz Perfect Motion Rate en Digital Natural Motion. Allemaal mooie termen maar voegen ze ook daadwerkelijk iets toe?

Belangrijkste instellingen

Ten opzichte van de PFK7509-serie ontbreken de isf-modi waarmee geavanceerde instellingen als witbalans en RGB-kleuren toegankelijk zijn maar nog steeds zijn er voldoende instellingsmogelijkheden om de beeldweergave naar eigen wens aan te passen. Wij raden aan om vanuit de doos met de ‘Persoonlijk’-modus aan de slag te gaan en daar de belangrijkste instellingen aan te passen zodat je tot een optimale beeldkwaliteit komt. Onderstaande adviezen komen overeen met de adviezen die we in de review van de 47PFK7509 gaven.

Tv’s worden tegenwoordig voorzien van een groot aantal technieken, opties en features waarmee de beeldkwaliteit beïnvloed kan worden. Het wordt dus voor jou als consument steeds lastiger om de beste beeldweergave te vinden maar je kunt wel één uitgangspunt gebruiken. Het is namelijk de bedoeling dat het beeld zo natuurlijk en schoon mogelijk weergegeven wordt, zonder dat de tv hiermee aan het werk moet. In de meeste gevallen schakelen we veel van de features die de beeldkwaliteit beïnvloeden dan ook uit.

Advertentie

We hebben zoveel mogelijk beeldverwerkingstechnieken uitgeschakeld of geminimaliseerd. Zo moet bijvoorbeeld HD Natural Motion ervoor zorgen dat snelle beelden vloeiend lopen maar introduceert deze optie tegelijkertijd artefacten en krijg je snel het homevideo-effect waardoor filmbeelden niet meer natuurlijk overkomen. Onder het kopje Scherpte hebben we de Superresolutie uitgeschakeld omdat deze voor geforceerde scherpte zorgt en kartelige randen introduceert. Ook de reductie-opties voor ruis en artefacten introduceren meer nadelige bij-effecten, zeker als het bronmateriaal gewoon goed is (digitale tv of Blu-ray). Bij het kopje Kleur staat de kleurverbetering uit omdat deze kleuren te verzadigd weergeeft en de kleurtemperatuur op warm. Bij het contrast hebben we het dynamische contrast uitgezet, net als de lichtsensor.

SD- en HD-content

Het eerste waar we naar kijken bij de review van een lcd led tv is de uniformiteit van het scherm. Dit houdt in dat we kijken of het scherm egaal zwart is wanneer de tv aanstaat maar ook kijken we naar het ‘lekken’ van backlight en het verschijnen van zogenaamde clouding-problemen. Gelukkig heeft de 48PFK6409 nauwelijks last van deze problemen. Er is iets van een witte waas rondom lichte objecten op een donkere achtergrond te zien maar dit zal alleen de kritische kijker opvallen en bovendien is het niet storend. Van backlight-bleeding, het aan de zijkanten lekken van licht van de leds, is geen sprake en het paneel verzorgt dan ook een uniform en strak plaatje. Het gehele paneel is zo goed als strak zwart.

Op het gebied van zwartwaarden doet de 48PFK6409 nauwelijks onder voor zijn duurdere broer. Kijkend naar wat je voor dit model betaalt krijg je redelijk goede zwartwaarden, maar de grijsgradaties laten wat te wensen over. Wanneer je een donkere scene bekijkt of een donker object op het scherm ziet ontbreekt het aan de subtiele details. Subtiele details die een grijzige kleur hebben worden niet weergegeven, waar dit op een scherm met meer grijsgradaties wel het geval is.

Om toch de juiste balans te vinden tussen diepe zwartwaarden, voldoende grijsgradaties en een hoog contrast kun je wat met de instellingen spelen maar een optimale balans is lastig te vinden. Het contrast is om te beginnen al niet bijzonder hoog en het aanpassen van het ene element zorgt voor een mindere weergave van het andere element. Toch wil ik deze tv niet afkraken want je krijgt gewoon een goed plaatje voorgeschoteld. Als je budget groter is kun je zoals altijd beter beter krijgen maar in dit segment presteert de 48PFK6409 gemiddeld.

Het contrast is dus niet hoog maar de kleurweergave is verder prima afgesteld. De tv weet realistische huidtinten voor te schotelen en ook de algemene kleurweergave is natuurlijk. Het springt echter niet van het scherm zoals we dat bij een aantal high-end modellen wel zagen. De verwerking van snel bewegende beelden is overigens boven gemiddeld goed. Zelfs met alle motion-opties uitgeschakeld weet de tv zich bij goed bronmateriaal prima staande te houden. Snelle actiescenes worden zonder haperingen, uitsmeren of artefacten weergegeven. Het ziet er gewoon strak uit.

Waar dit model wel last van heeft is iets dat ook bij zijn duurdere broer waar te nemen was; de artificiële scherpte is nog steeds aanwezig, ook wanneer je deze uitschakelt. Vooral in gezichten is duidelijk te zien dat er iets teveel gedaan wordt om een haarscherpe weergave te verzorgen. Dit zorgt voor een ‘harde’ look die soms wat onnatuurlijk over kan komen. Afgezien van dat ziet HD-materiaal er bijzonder strak, schoon en gedetailleerd uit. Een boven gemiddeld goed plaatje.

De weergave van SD-content is weinig bijzonder. De tv weet een redelijk plaatje neer te zetten bij het opwaarderen van SD-materiaal maar er is duidelijk sprake van artefacten en gebrek aan detail. Beelden komen uitgesmeerd over, vooral wat betreft de kleine details in bijvoorbeeld gezichten. De artefacten kun je aanpakken middels een ruisfilter maar hiermee lever je wel in op de scherpte.

3D-content

In tegenstelling tot de 47PFK7509 maakt de 48PFK6409 gebruik van de actieve 3D-techniek, door Philips 3D Max genoemd. Het mag inmiddels bekend zijn wat de verschillen tussen actief en passief 3D zijn en die verschillen worden ook nu weer duidelijk. De twee meegeleverde brillen zijn iets zwaarder dan de passieve varianten en beschikken over een eigen voeding (batterij). Ze zitten iets minder comfortabel en worden helaas niet afgeschermd aan de zijkanten waardoor invallend ligt de 3D-ervaring kan verminderen. Dit zorgt namelijk al snel voor een flikker-effect.

Maar, actief 3D heeft ook nog steeds een groot voordeel en dat is dat de weergave van 3D-materiaal er bijzonder strak en gedetailleerd uitziet. Bij passief 3D wordt de resolutie gehalveerd en bij actief 3D krijg je een full hd-beeld voorgeschoteld. De 48PFK6409 biedt een prima 3D-ervaring, al had de helderheid wat hoger mogen liggen. Er is hier en daar sprake van crosstalk/ghosting maar niet in die mate dat het storend is.

Gaming

Een tv is ideaal voor het spelen van games wanneer de input lag laag is. Dit betekent dat de input die je op een controller invoert zo snel mogelijk op het scherm doorgevoerd wordt. Met name voor diegenen die veel actiespellen als shooters spelen is dit van belang. Om de laagste input lag te bereiken op de 48PFK6409 kun je het beste de game-modus gebruiken. Deze levert een input lag van ongeveer 50ms. Dit is voor een lcd led tv ongeveer gemiddeld.

Reflecties en kijkhoeken

Wat betreft de reflecties en kijkhoeken heeft de 48PFK6409 een prima paneel, zelfs beter dan de 47PFK7509. Met name de reflecties zijn beduidend minder en dit lijkt te komen doordat het paneel iets matter is. We kunnen hier niks over terugvinden maar het heeft in ieder geval positieve invloed op het tv-kijken gedurende de dag. Nog steeds zijn in donkere delen van het scherm reflecties waar te nemen maar deze vallen minder snel op. Qua kijkhoeken is er ook weinig te klagen. Vanuit nagenoeg alle realistische hoeken is comfortabel naar het scherm te kijken zonder dat de beeldkwaliteit drastisch achteruit gaat.

Philips PFK6409 – audiokwaliteit

De audioweergave van de 48PFK6409 is weinig indrukwekkend te noemen. Voor een simpel tv-programma of een serie krijg je een redelijk geluid uit de speakers, welke overigens naar achteren wijzen. Dit zorgt ervoor dat het wat dof en levenloos over kan komen. Dialogen zijn redelijk verstaanbaar maar harde audio-effecten kunnen nogal overstemmen. Daarbij ontbreekt het aan lage tonen, wat met name tijdens het kijken van een film merkbaar is. We raden dan ook aan een speaker- of home cinema systeem aan dit model te koppelen.

Philips PFK6409 – conclusie

Als we alles bij elkaar nemen dat is de conclusie dat de 48PFK6409 een prima middenklasse model is. Het smart tv-platform is toe aan vernieuwing maar biedt wel een groot aanbod van leuke apps, de actieve 3D-weergave biedt een hogere kwaliteit dan passief 3D maar is minder comfortabel, en het design is niet top-of-the-line maar zal in menig huiskamer prima staan. De snelheid en de web browser zijn opvallend genoeg beter dan de 47PFK7509 maar helaas ontbreekt het QWERTY-keyboard op de afstandsbediening voor een comfortabele bediening. Op het gebied van beeldkwaliteit en audiokwaliteit is de 48PFK6409 geen uitblinker maar een goede middenmoter waar maar weinig echt over te klagen valt.

7.5

Beoordeling

Pluspunten
  • Leuk aanbod apps
  • Prima beeldkwaliteit
  • Handige MyRemote-app

Minpunten
  • Matige audiokwaliteit

  • Artificiële scherpte
  • Smart tv-platform niet van deze tijd


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

daan

daan
07 september 2014 om 13:30

Hoi,
dank je voor je recensie. Ik had hem al gekocht voordat ik deze recensie las, want ik ben opzoek naar de juiste kleur instellingen. aangezien er enorm veel instellingen zijn haakte ik snel af. Dank je voor het goede begin. Wat ik echter mis in je recensie is de instellingen voor voetbal. Bij de standaard instellingen is het gras slecht weergegeven en zelfs de reclame borden helemaal niet te lezen (niet dat dit erg is, maar het geeft aan dat er iets niet goed is). Ik ontvang HD voetbal, via Fox sports, welke ook (naar mijn weten) HD zijn opgenomen. Kan je mij wat tips geven over de instellingen om dit beter te ervaren. Het is nu zo slecht dat ik overweeg de tv terug te brengen..

Inloggen
odis

odis
05 januari 2015 om 10:59

daan,heb het zelfde gehad met de voorganger 6109/12,heb nieuwe software laten plaatsen door phillips monteur en heb prima beeld.
kijk zelf via kpn en via schotel alles in full hd.
heb nu de 6409/12 ook besteld dus ik ga kijken wat dit wordt

Inloggen