Review: Philips 42PFL7404 LCD TV

03 februari 2010 2 Minuten 0 Reacties
philipslcd

Na het produceren van een aantal extravagante premium TV's heeft Philips eindelijk ook weer aandacht geschonken aan de gemiddelde consument met de 42PFL7404, maar we hopen natuurlijk op niet teveel besparingen. De TV ziet er in ieder geval niet goedkoop uit. Het zwarte display is extreem slank en de glans die over de lijst ligt geeft een mooi effect. Aan de andere kant is er geen teken van leven van de Ambilight technologie van Philips te vinden.

De TV heeft verder ook niet de 5e HDMI en de extra ethernet poort zoals de hogere modellen, maar de meeste gebruikers zullen meer dan genoeg hebben aan de vier HDMI aansluitingen en de USB poort. Zoals elke Philips TV tegenwoordig, zelfs de goedkope versies, is ook de 42PFL7404 volledig volgestopt met beeldbewerkingstechnieken. De ‘engine’ die Philips in deze TV gebruikt heet Pixel Precise HD – een systeem dat ongeveer de helft van de kracht bevat van het high-end Perfect Pixel HD engine systeem. Ondanks dat de eerstgenoemde minder pixels per seconde kan verwerken dan zijn grotere broer zijn de prestaties nog steeds top. Issues als motion blur, kleur verzadiging, SD upscaling en ruis onderdrukking worden zeer goed onder handen genomen en zijn zelfs beter te noemen dan menig andere TV in deze prijscategorie.

We kunnen zelfs zeggen dat wanneer de TV volledig en optimaal is ingesteld en gebruikt wordt de beelden sensationeel weergegeven worden. De scherpte waarmee standard definition en high definition gepresenteerd worden is een vreugd om naar te kijken, zeker wanneer de ingebouwde motion processing technologie alle judder (vertekende overgang van frames door slechte timing) en blurring sporen volledig laat verdwijnen. Ook de kleuren zijn zeer intens, misschien wel zo intens dat het soms leek alsof Philips misschien problemen als slechte zwart gradaties wilde verbergen. Maar, de zwart gradaties waren voor LCD begrippen goed te noemen. Al zijn de beelden niet zo gepolijst te noemen als de geweldige 9000 series hoeft deze TV zich absoluut niet te schamen. Wel is het verstandig voorzichtig te zijn met de beeld aanpassingen in het menu. Het zijn er erg veel en ze kunnen de beeldkwaliteit zeker ook verslechteren. Wanneer je bijvoorbeeld teveel ruis onderdrukking gebruikt wordt het beeld als snel heel flets. Teveel motion processing kan ook vervelende bijwerkingen hebben.  Daarnaast wordt het ruis gehalte een stuk hoger wanneer de scherpte opgeschroefd wordt. Het vergt puur wat experimenteren en doorzettingsvermogen om het geheel perfect in te stellen. De moeite wordt zeker beloond.

Voeg aan de goede beeldkwaliteit een solide audio kwaliteit toe die wat licht in het bass gedeelte is, en de 42PFL7404 is een serieuze optie voor consumenten bij wie het budget zeker niet boven de 1.000 euro ligt.

Bron: Techradar

Reacties (0)