Review: Panasonic VT30 3D plasma TV

30 april 2011 + 10 minuten 79 Reacties
Panasonic-VT30

Wil je dit jaar een nieuwe 3D TV? Dan moet je volgens Panasonic zeker gaan voor haar vlaggenschip serie, de VT30 serie. Niet alleen is de VT30 erop vooruit gegaan qua beeldkwaliteit in 2D en 3D, maar ook is het design flink verbeterd. Wij vragen ons af hoe de serie presteert ten opzichte van de GT30 serie en de top VT20 serie van vorig jaar.

Enkele interessante nieuwe features van de VT30 serie zijn het zeer fraaie one-sheet-of-glass design, de hervormde Viera Connect internet portal, automatische en handmatige kalibratie en natuurlijk datgene waar Panasonic om bekend staat; de diepe zwart waarden met het nieuwe Infinite Black Pro panel.

Panasonic VT30 design

Als we naar het design kijken zien we iets compleet nieuws ten opzichte van de VT20 serie van vorig jaar. Panasonic heeft voor het eerst eens echt naar de buitenkant gekeken en de VT30 serie een fraai uiterlijk meegegeven. Het one-sheet-of-glass design laat lijken alsof de TV uit één stuk glas gesneden is. Net als elk jar is ook dit jaar het frame weer een stuk dunner geworden. Voorheen werden de TV’s van Panasonic nog wel eens verafschuwd door de dikte, maar nu doet het merk niet meer onder voor de concurrentie. Nog mooier is dat je geen vier man meer nodig hebt om de TV op te hangen. Een ander punt dat Panasonic wel eens wilde vergeten is dat mensen de TV aan de muur willen hebben hangen en dan zijn aansluitingen aan de achterzijde niet altijd handig. Ook hier is nu wel over nagedacht en de meeste aansluitingen wijzen nu naar boven of naar de zijkant.

Panasonic VT30 features en functies

Wat krijg je allemaal voor interessante features en functies bij de VT30? Onder meer Full HD (3D) weergave met twee 3D brillen, een 600Hz techniek, het Infinite Black Pro 2 paneel, THX certificering (in zowel 2D als 3D modus), USB opnamen, de Viera Connect internet portal, Wifi, 4 HDMI aansluitingen en DLNA voor het draadloos streamen van content in je thuisnetwerk.

Advertentie

Zoals je ziet komen de functies en features veelal overeen met de GT30 3D plasma TV serie van Panasonic dus hier gaan we niet heel diep op in. Voor meer informatie over de Viera Connect portal kun je onder meer hier verder lezen. Een puntje van kritiek dat we toch willen noemen is het grote gebrek aan applicaties binnen de Viera Market. Hopelijk komt Panasonic snel met meer content.

Wel een unieke feature van de VT30 serie is de automatische kalibratie. Door middel van een simpele set-up kan de TV zichzelf helemaal instellen voor een optimale beeldkwaliteit. We hebben de automatische kalibratie eerder al eens kort uitgelicht. Bekijk hiervoor dit artikel.

Panasonic VT30 kalibratie

Qua menu’s, instellingen en mogelijkheden (afgezien van de automatische kalibratie) lijkt de VT30 serie aardig op de VT20 serie van vorig jaar. Verschillende settings qua beeldkwaliteit, zoals helderheid en contrast zijn in de menu’s aan te passen. Wil je nog verder in de settings duiken dan is dat mogelijk via de ISFccc kalibratie menu’s. Daarnaast zijn er verschillende presets om zonder veel gedoe gelijk een redelijk tot goed beeld te krijgen. Gelukkig heeft de VT30 serie een THX modus in zowel 2D als 3D. Wanneer je deze inschakelt ben je vrijwel altijd verzekerd van een nagenoeg perfecte beeldkwaliteit. Het gebruik van deze modus is dan ook zeker aan te raden. Gebruik in ieder geval niet de modus waarin de TV staat wanneer je hem uit de doos haalt aangezien dit speciaal voor een winkelomgeving is en onder meer teveel artificiële scherpte toevoegt en de kleuren te verzadigd weergeeft.

Mocht je het beeld nog verder willen optimaliseren hebben we hieronder de settings die wij gebruikt hebben voor je onder elkaar gezet.

presetProfessional1
Contrast35
Helderheid+1
Kleur30
Scherpte3
Kleuren remasteren Uit
EcoUit
P-NRUit
Gamma2.2
Resolutieverbetering Uit
16:9 BeeldscanUit
R-Versterking-3
G-Versterking-3
B-Versterking+3
R-Blokkering0
G-Blokkering0
B-Blokkering+1

Je kunt ervoor kiezen de IFC aan te zetten, maar naar onze mening maakt dit de filmervaring minder natuurlijk en bewegingen lijken te gemaakt.

Panasonic VT30 beeldkwaliteit

Reflecties

Qua reflecties zit de VT30 op hetzelfde niveau als de high-end modellen uit 2010. Het filter dat voor het paneel geplaatst is zorgt ervoor dat omgevingslicht niet weerkaatst wordt en dit resulteert in levendigere beelden. Ten opzichte van de betere LCD/LED TV’s is het nog steeds niet optimaal, maar dit merk je pas echt bij direct licht.

Kleur

De kleurovergangen zijn, net als bij de GT30 serie, een klein verbeterpuntje. In de donkere gebieden op het scherm heeft de GT30 moeite met het reproduceren van alle donkere schaduwen. High-end LCD/LED modellen presteren op dit gebied soms beter. Maar, dit betekent niet dat de VT30 hier slecht in is. De prestaties qua kleur zijn nog steeds uitmuntend.

Zwart waarden

Advertentie

Panasonic beloofde voor dit jaar de diepe zwart waarden van de alom bekende Pioneer Kuro modellen, maar helaas wordt dat nog niet gehaald. De zwart waarden zijn zeer goed en de beste in de markt, maar daar ligt zeker nog ruimte voor verbetering. Floating blacks – het veranderen van de zwart waarden gedurende een scene – hebben we niet gezien. Voorgaande series hadden hier nog wel eens last van.

SD beeldkwaliteit

De SD beeldkwaliteit is zoals verwacht weer uitstekend. Wat we bij de GT30 serie zagen zien we ook hier weer. Details worden overtuigend weergegeven, zelfs al zou je verwachten dat dit met SD materiaal niet kan. Panasonic is een van de beste merken wanneer het aankomt op het omgaan met en weergeven van SD materiaal.

HD beeldkwaliteit

In HD zijn de kleuren en zwart waarden nagenoeg perfect. De beelden zijn levendig en intenst en detaillering kan haast niet beter. Het probleem met de kleurgradaties is soms zichtbaar, maar geen groot probleem. Alleen het getrainde oog zal dit soms opvallen. De snelle reactietijd van het paneel zorgt ervoor dat snelle bewegingen moeiteloos worden weergegeven.

Fosfor sporen (trailing) kan bij plasma TV’s nogal eens voorkomen in de vorm van gele, groene of blauwe sporen rondom snel bewegende objecten. Dit was bij de 2010 modellen nogal eens zichtbaar, maar op dit punt is de VT30 flink verbeterd. Het is nagenoeg niet meer zichtbaar.

3D beeldkwaliteit

De VT20 serie is voor ons nog steeds het referentiemodel wanneer het aankomt op 3D kwaliteit, maar daar komt verandering in met de VT30 serie. Waar we vorig jaar nog een lichte vorm van crosstalk zagen is het niet nagenoeg niet meer zichtbaar. Hier presteert de VT30 zelfs beter dan de GT30.

De weergave van diepte is zeer indrukwekkend en realistisch. Kleuren worden natuurgetrouw weergegeven en de focus ligt overal exact goed. Details zijn niet van echt te onderscheiden.

De lichtsterkte van de plasma TV is niet optimaal voor 3D wat nadelig is wanneer je in helder omgevingslicht naar 3D kijkt. Wanneer je dit regelmatig doet dan is het wellicht beter om te kijken naar een 3D LCD/LED TV.

Gaming

Advertentie

De input lag is – zonder IFC modus – verrassend goed met 19-24ms, wat het een perfecte TV maakt voor de gamers onder ons. In 3D modus ligt dit een stuk hoger.

Kijkhoeken

De kijkhoeken zijn zeer ruim, wat we gewend zijn van plasma TV’s. Het contrast wordt goed behouden en de helderheid wordt niet minder.

Panasonic VT30 audiokwaliteit

We kunnen het blijven zeggen, maar wanneer je een TV van dit formaat (kwaliteit) aanschaft heb je echt een apart home cinema systeem nodig om een goede audiobeleving te krijgen. De speakers zijn goed, maar puur voor dat uurtje TV kijken tussen de middag.

Panasonic VT30 conclusie

Alles wat je in een TV zoekt vind je op de VT30 serie terug. Van aansluitingen en design tot multimedia mogelijkheden en natuurlijk beeldkwaliteit. Puntje van kritiek wat we noemden is de magere invulling van de Viera Market, al is het idee natuurlijk goed. Merken als Samsung en LG zijn Panasonic op dit gebied toch een stapje voor.

Ook het design is net niet dat van de Samsung LED TV’s en maakt geen kunstwerk van je TV. Maar, wat wil je? Een TV die de ultieme beeldkwaliteit geeft of een TV die zeer fraai aan de muur hangt? Natuurlijk zijn de Samsung LED modellen ook van zeer hoge kwaliteit, maar naar onze mening steekt deze TV boven de rest (van wat we nu gezien hebben) uit. Een echte Panasonic fan kiest zijn TV ook voor de beeldkwaliteit en een mooi design is dan mooi meegenomen.

De beeldkwaliteit is in zowel 2D als 3D modus nagenoeg perfect te noemen. Natuurlijk kan er altijd wat verbeterd worden, maar dat laat ons alleen maar uitkijken naar volgend jaar. We zien weer wat diepere zwart waarden – helaas nog niet die van de Pioneer Kuro modellen – en de crosstalk problemen zijn flink afgenomen. We kunnen bijna zeggen dat Panasonic het crosstalk probleem onder de knie heeft. Voor 3D is de VT30 dan ook een perfecte keuze.

Toch moeten we ook realistisch blijven en toegeven dat de VT30 serie geen absolute verbetering is ten opzichte van de VT20 serie. Heb je een VT20 plasma TV staan? Laat deze dan vooral staan en wacht tot het model van 2012 verschenen is. Er zijn wat leuke features bijgekomen en de beeldkwaliteit is lichtelijk verbeterd, maar drastische veranderingen zijn het niet. Ben je op zoek naar een nieuwe high-end (3D) TV ter vervanging van een oude LCD/plasma/beeldbuis TV? Dan is de VT30 een absolute aanrader.

Panasonic VT30 kopen

Bekijk meteen in ons 3D TV Kopen overzicht waar je de Panasonic VT30 3D TV serie kunt kopen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (28)

Erwin

Erwin
01 mei 2011 om 11:33

Zijn beste prijzen welke boven worden vermeld. Maar als je zoekt op het net dan vallen ze stukken lager uit 😉
Wat ik gezien heb bij Redcoon is dat het gat tussen de 42VT30 en de 50VT30 maar 200 euro is. En tussen de 42GT30 en de 50GT30 is dat 460 euro. Da’s behoorlijk zeker als je bedenkt dat je bij de VT serie ook 2 brillen mee krijgt. Bij de andere series moet je die nog erbij kopen.

Even doorsparen en dan ga ik voor de 50VT30 die heb ik gezien voor 1859 euro. (over 2 weken leverbaar net als de rest van de 50″ schermen)

Inloggen


01 mei 2011 om 12:23

“Als je zoekt op het net” is wellicht wat overdreven.. Het is puur Redcoon waar je over praat. Hou je er wel rekening mee dat veel modellen van Redcoon niet voor de Nederlandse markt gemaakt zijn (handleiding, functies, etc.)
En even ter info over onze prijsvergelijkingen; Redcoon heeft een trage database qua updaten, maar die komt er vanzelf bij te staan. De rest is zo goedkoop als het kan.

Inloggen
Jos

Jos
07 juni 2011 om 18:01

Nou ik heb nog iets voor jullie, ik heb een 50vt20 gekocht bij Redcoon, na 3 uur ging de tv vanzelf uit, en ging ook niet meer aan, hij tikte alleen maar achter in tv.
Dus Redcoon opgebeld, en ja ik moest maar naar panasonic nederland bellen voor de garantie, dus ik gebeld en wat werd er daar gezegt bij panasonic nederland, sorry wij leveren geen servies aan u tv, u moet naar Redcoon bellen voor een reparatie, dus ik heb gelijk Redcoon gebeld en gezegt dat ze de tv kunnen komen ophalen, en dat ik mijn geld terug wil, tuurlijk kan dat in de eerste 14 dagen, geen probleem meneer, we komen u tv gewoon weer ophalen en dan krijgt u uw geld gewoon terug.
Tot nu toe ben ik nog aan het wachten dat ze de tv komen ophalen, ik laat jullie wel weten hoe het afloopt.
Voor mij geen internet winkel meer, kijk eerst even bij panasonic.nl of je winkel er bij staat(Dealerlocator), dan weet je zeker dat je servies hebt voor als het mis gaat.
Ik heb de nieuwe al besteld, een 50VT30, bij een locale winkel die natuurlijk wel op de dealerlocator staat, en met 3 jaar garantie.
Je betaald meer maar je krijgt ook meer, vooral de garantie is soms wel eens handig.

Inloggen


07 juni 2011 om 18:09

Dan heb je net de verkeerde winkel getroffen aangezien Redcoon geen officiële Nederlandse leverancier is. Om dan gelijk alle internetwinkels af te schrijven is natuurlijk niet goed. Redcoon levert in 90 procent van de gevallen geen Nederlandse producten en vallen dus ook niet odner de Nederlandse importeurs. Daarom zijn de prijzen ook zo laag. De meeste andere internetwinkels maken gewoon gebruik van Nederlandse modellen.

Inloggen
Jos

Jos
09 juni 2011 om 23:09

De tv werd vandaag opgehaald, en tuurlijk zijn niet alle internet winkels slecht, ik begrijp je wel, ik houd wel rekening met je sponsoren, ik heb ook vaak op ander plaatsen gekocht en nooit is er iets fout gegaan, dat geef ik ook toe.
Maar ik heb er toch van geleerd en ik kijk de dealer lijst toch liever even na, voordat ik een koop doe.
Maar zoals ik al zei, als het geld terug op mijn rekening staat, ga ik toch liever naar een bekende panasonic dealer hier in de buurt, en ik betaal nog geen 100 euro meer voor een tv met een garantie van 3 jaar.
Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat je geen geluk kan hebben op het internet, en tot nu toe ben ik nog netjes geholpen bij Redcoon, de helpdesk doet het goed, misschien is er ook wel niks aan de hand, en krijg ik netjes mijn geld terug, het zou wel fijn zijn, ik moet er lang genoeg voor sparen.
Trouwens de VT30 is een echte aanrader, daar geef ik jullie hier gelijk in, ik heb vandaag het beeld gezien van de VT30 in de winkel, een echte topper hoor, ook de beeldkwaliteit van de 3d beelden zijn top, maar dat was ook al heel goed bij de VT20.
Een echt vergelijk kan je alleen maar maken als je de twee naast elkaar zet, ze zijn allebei van zeer hoge klasse, daar twijfel ik niet aan.
En inderdaad heb je een VT20 dan heb je het niet nodig om de VT30 te kopen, maar heb je geen VT20, ja dan zou ik zeggen koop een VT30, dat heb ik nu ook gedaan.
Veel kijk plezier.

Inloggen
Erwin

Erwin
01 mei 2011 om 11:36

Of is de VT20 nog steeds een goede keus?? Prijzen zijn wel stukken lager nu….
🙂

Inloggen
Raevo

Raevo
02 mei 2011 om 09:35

Keep up the good work Martijn!

Word steeds beter hier.

Inloggen


02 mei 2011 om 14:49

Thanks! Blijf terugkomen! 🙂

Inloggen
Arian

Arian
02 mei 2011 om 21:03

Wat is eigenlijk het grote verschil tussen de VT30 en de GT30?
Lijken mij beide super tvs?

Inloggen


02 mei 2011 om 21:24

Beide de VT30 krijg je twee 3D brillen, geavanceerde kalibratie modus (automatisch), ingebouwde Wifi en het design is wat moderner en netter. Maar, inderdaad beide zeer goede TV’s.

Inloggen
Arian

Arian
03 mei 2011 om 09:48

Okay, dus de VT30 heeft brilletjes erbij en ziet er leuker uit.
Maakt het kwa specs of beeldkwaliteit nog wat uit? Zover ik begrijp lijken ze nagenoeg identiek.
Niet dat ik opeens baal dat ik niet de iets duurdere VT30 had gekozen.

Inloggen


03 mei 2011 om 10:48

Zoals in de review omschreven zagen we wel verschil qua beeldkwaliteit. De VT30 had minder last van crosstalk bijvoorbeeld. Het is niet groot, maar verschil is er wel. De VT30 is iets beter dan de VT20 serie en de GT30 komt aardig in de buurt van de VT20 serie van vorig jaar.

Inloggen
Makale

Makale
07 mei 2011 om 15:30

Weet iemand of de stroomkabel echt vast zit aan de achterkant. Heb dit op engelse site gelezen. Heb de tv besteld maar als er een vast snoer aan zit baal ik wel ik heb een kabelgoot in de muur zitten en daar gaat die stekkerkop nooit doorheen. Alvast bedankt

Inloggen
V.T.2011.

V.T.2011.
18 juni 2011 om 14:44

De stroomkabel zit niet vast Makale, maar zit er los in, dus kan je aan beide kanten zelf pluggen. Ik heb ’t over de 55VT30. De andere varianten weet ik niet. Volgens mij ben je d’r nu inmiddels ook al achter!;)

Inloggen
Stef

Stef
13 mei 2011 om 19:57

Hello,
Heb een VT30 in huis gehaald. Prachtig beeld. 2 vraagjes…
Ik heb hier een oudere panasonic 37″ staan die ik op van 50 naar 100 hz kan zetten. Blijkbaar is dat niet mogelijk met deze?
Wat zijn de beste instellingen? Heb hem al op THX staan, maar misschien dat iemand goede setting heeft?
Merci!!

Inloggen


18 mei 2011 om 10:01

Kijk eens op AVS Forums. Daar zijn er hele discussies over.

Inloggen
Mz2011

Mz2011
29 mei 2011 om 13:27

Tja, mensen hebben het altijd over het zoeken op het web, maar ik kocht afgelopen week mn 50VT30 voor 1763,- in een normale winkel…dus mensen due uitsluitend online kijken omdat ‘altijd’ voordeliger is zijn geld over de balk aan het gooien…ik kreeg er zelfs nog 5 jaar garantie op voor die prijs!

Inloggen
Erwin

Erwin
29 mei 2011 om 14:17

Normale winkels kunnen toch ook online prijzen hebben?? 😉
Ik heb ook m’n tv gekocht in een ” normale ” winkel maar wel de prijzen laten zien die op het internet te vinden zijn. En ja hoor, ze gingen ook mee met die prijs.
Dus wat maakt het uit waar je je spullen koopt. Goed onderhandelen is wel van belang om de prijs te drukken of zoals u met meer garantie en een lagere prijs. 🙂

Mooi beeld he?

Inloggen
Mz2011

Mz2011
29 mei 2011 om 15:58

Nee bij foto klein geven ze op de winkelprijs standaard 5 jaar garantie op tv’s, en door de BTW actie die ze

Inloggen
mz2011

mz2011
29 mei 2011 om 16:03

Nee bij foto klein geven ze op de winkelprijs standaard 5 jaar garantie op tv’s, en door de BTW actie die ze afgelopen 2 weken hadden, kwam de tv dus op 1763,87! Dus zonder onderhandeling veel goedkoper 😉

Inloggen
Hans

Hans
14 juni 2011 om 17:47

Welke normale winkel was dit. Ik wil ook wel in deze zaak kopen.

Bij voorbaat dank voor je reactie.

Gr. Hans

Inloggen
Erik

Erik
12 juni 2011 om 12:27

Hallo allemaal, ik heb sinds een aantal weken de 42″ VT30 het beeld van deze TV is werkelijk subliem. Toch een puntje, waar ik gisteren ook voor gebeld heb met de servicelijn. Ik hoor heel de tijd een hoge toon/soort resonerende zoem, het komt uit de achterkant van de TV. Daar zit een roostertje ter koeling, blijkbaar draait daar iets ter afzuiging van warme lucht, maar dat hoor je dus. Als je muziek luistert of de tv harder zet, of met je laptop op schoot zit (die ook zoemt) dan hoor je het niet, maar als je een film kijkt met stille scenes of een talkshow dan hoor je het wel, mijn bank staat op 4 meter afstand, is dit normaal of niet?

Inloggen


12 juni 2011 om 12:53

Dat de TV geluid maakt door de ventilator klopt en meestal kun je dit horen tot op 1,5 meter van het scherm (max). Dat je het nu hoort op 4 meter vind ik wel erg ver gaan. Dat zou niet moeten kunnen.

Inloggen
Erik

Erik
12 juni 2011 om 14:41

Of heb ik gewoon heel erg goede oren?? Ik probeer er dus niet op te letten want dan gaat het irriteren en dat vind ik zo jammer van deze waanzinnige TV, anyway ik ga er van uit dat er een mannetje langs komt, ik wil gewoon weten of het normaal is, of dat ie toch teveel zoemt… Want zeker bij klassieke muziek, of bij gevoelige scenes in series/films hoor je het gewoon heel duidelijk… En ik kan me niet voorstellen dat andere mensen dit niet horen…

Inloggen
Twan

Twan
12 juni 2011 om 13:56

Heb deze tv nu een paar weken in huis. Ben zeer tevreden. Zeer strak en mooi beeld.

Alleen.. 3D uitzendingen via de sateliet of Blu-Ray zijn net als in een bios wat minder kleur echt. (vond ik bij iedere tv)
En bij de Panasonic is het prettig als de ruimte redelijk donker is. Anders merk je het flikkeren van de bril.

Inloggen
V.T.2011.

V.T.2011.
18 juni 2011 om 11:34

Hoi Martijn,

Heb nu een 55VT30 in huis gehaald. De 65 zou pas begin juli komen op z’n vroegst. Daar heb ik de geduld er niet voor (laten we ’t op “geduld” gooien;)). Wacht nu af op de CI+ activering by UPC. Een vraagje: ik heb als beeldinstelling, zoals door jou geadviseerd, op THX staan (persoonlijk vind ik doorgaanse pragramma’s beter met “normaal” en films beter met “cinema”), maar als ik op THX stand de bovenstaande settings gebruik, blijft het dan nog wel de THX zoals hij bedoeld is?? Of heb ik ‘m dan gepersonaliseerd? Ik heb de settings voor de zekerheid gebruikt op “normaal” omdat je jammer genoeg op de VT30 geen persoonlijke beeldinstelling heb. Ik moet helaas zeggen dat de bewegingen bij THX modus niet vloeiend gaan zoals ik gehoopt had. En ook: doordat hij zo scherp is, lijkt hij ruis te hebben (ofzoiets,.. ik weet niet hoe je ’t moet verwoorden, maar je ziet gekleurde ruis).
Trouwens, enkele regels die jij boven heb staan zie ik niet terug in de VT30 en ik heb andere dingen (zoals Intelligent Frame Creation, AV-kleursysteem, filmritmedetectie en levendige kleuren) die er niet tussen staan. Kan je mij hier tips over geven?? Ben een ware noob op dit gebied!;) Thanx, you’re the best.

Inloggen


18 juni 2011 om 11:48

Zoals je in de instellingen op de website, bovenste regel, ziet hebben we de Professional1 instelling gebruikt. Dus niet de THX instelling. Bij de Pro1 instelling kun je veel meer zelf instellen. Mocht je niks willen instellen dan is THX naar mijn idee het beste.
Sommige regels staan ook in het algemene beeldmenu van de TV en niet het settingsmenu. Je moet even graven, of kijk de handleiding even na.

Inloggen
V.T.2011.

V.T.2011.
18 juni 2011 om 15:03

Vreemd, ik heb nu de handleiding volledig doorgenomen en de handleiding geeft ook aan dat hij enkele opties standaard zou moeten hebben in ’t menu “Beeld”, maar ik zie die opties niet!! Ik heb ‘m gekocht bij Hificorner in Groningen (Panadealer. Gechecked op Panasite) en de verkoper zegt ook dat het een Nederlands produkt betreft. Wat kan ik hier aan doen? Ik heb het over o.a.: Professional 1/2, kleuren remasteren, achterstevoren weergeven, foto modus etc. Als iemand ook hetzelfde probleem heeft bij z’n VT30: help mij a.u.b. hierdoor te loodsen!! En.. heb ook SA-BTT770 (3D Blue Ray) aangesloten (volgens mij is dit wel een buitenlands product, dit zou volgens mij SC moeten zijn.. toch?), maar geen equlizer om de geluid zelf te reguleren en TV uitzendingen gaan ook niet via die boxen. Alleen via de TV. Ze reclameren ook dat de 2 achterspeakers draadloos zouden zijn, maar dit is pas het geval als je 2 EXTRA speakers aanschaf en dus een 7.1 systeem hebt. Beeeetje jammer…

Inloggen


19 juni 2011 om 13:47

Als je de Pro1/2 modus kiest dan moet je automatisch ook de ISFccc instellingen kunnen zien in het geavanceerde beeldmenu.

Inloggen
V.T.2011.

V.T.2011.
19 juni 2011 om 19:30

Dat was juist m’n vraag… de Pro 1/2 modus staat er niet tussen! Wel Cinema, Normal, THX, Game en Foto.. and that’s it! Het handleiding boekje heeft ’t er ook over alsof het er standaard zou moeten staan. Heb ook de software nagekeken, maar hij geeft aan dat dit up-to-date is (softwareversie 15.18),.. wel vreemd. Een pluspunt: VT30 leest MP4, avi en MKV ook af!;) coooool!! ..minder cool: daar had ik eigenlijk de SC-BTT770 voor gekocht, maar dat waardeloos ding kan praktisch niets afspelen!! Hij leest m’n USB’s niet af en je kan het geluid niet zelf reguleren. Zware bas, en de stemmen hoor je niet goed (dus constant m’n remote bij de hand: dan weer harder, dan weer zachter zetten). Heb er echt spijt van.

Inloggen
Erwin

Erwin
19 juni 2011 om 21:58

Hoi,
Open menu en dan naar instellingen, dan tv instellingen en geavanceerd(isfcc) openen. Daar zie je isfcc. Deze openen en op “aan” zetten. Als je nu weer naar menu gaat en naar Beeld, dan zie je onderaan Prof 1 en 2 staan.
Suc6.

Inloggen
V.T.2011.

V.T.2011.
20 juni 2011 om 22:59

Great! Thanx Erwin!

Inloggen
Jetse

Jetse
24 juni 2011 om 14:12

Een aantal winkels bieden een VT30E aan ipv een VT30. Is er een verschil?

Inloggen


24 juni 2011 om 14:15

Geen verschil. Het duidt de Europese versie aan, maar sommige winkels laten de E eraf en dat zijn ook Europese versies.

Inloggen
Charlie

Charlie
24 juni 2011 om 19:36

Is 50 inch 3d goed genoeg op 2-3.5 meter afstand?
is het 3d en full hd dan ook echt goed te zien?

Inloggen


24 juni 2011 om 19:44

Ik zeg absoluut. Al is 2 meter wel beter dan 3,5 meter.

Inloggen
Toon

Toon
26 juni 2011 om 20:06

Sinds een week heb ik de 50VT30 en ben zeer ontevreden over de kwaliteit van normale digitale uitzendingen, het lijkt of je analoog zit te kijken. HD uitzendingen zijn perfect !
De vorige 42″” Panasonic in combinatie met een Samsung HD ontvanger had een subliem beeld. Ik zit al heel de week diverse instellingen uit te proberen maar in de normale standaard beeldmenu’s kom je tot geen beter resultaat. Klachten : Geen scherp beeld. ( Lijkt wel analoog ) Teletekst achtergrond is blauw en groen wat ook niet rustig is. 3D ?? Kun je geen 10 minuten aanzien. Hoe kun je dit oplossen ? Toon

Inloggen
Jetse

Jetse
28 juni 2011 om 20:07

Ben voornemens een 42″ VT30 aan te schaffen die ik liefst wil ophangen aan een Vogels Thin 355 RC. Kan echter nergens vinden wat het gewicht van de TV zonder voet is. De Thin 355 RC kan een gewicht tot 25kg hebben. Is deze combinatie mogelijk? Heeft iemand er ervaring mee?

Inloggen
Twan

Twan
29 juni 2011 om 07:35

Ik heb gekozen voor deze beugel.
http://www.muurbeugel.nl/productdetails/a-peq+superslim+muurbeugel+max+55+inch+led+tv%27s+zwart/7974/0

Die is niet al te dik en je hebt nog een klein beetje ruimte over om de kabels achter je tv vandaan te halen.

Inloggen
jos

jos
30 juni 2011 om 11:06

Heb sinds kort Panasonic TX-42VT30. Staat zoals door u aangeraden in THX-modus. Moet nog beter kunnen? (cfr uw settings). Daar ik mij niet wil wagen aan allerlei experimenten inzake settings zou ik de door u voorgestelde
settings willen overnemen. Welke zijn echter de verbeteringen
inzake beeldkwaliteit van uw settings tov de THX-modus?

Inloggen


30 juni 2011 om 11:13

Beeldkwaliteit 🙂 En dat is natuurlijk persoonlijk. Het zijn verbeteringen qua contrast, helderheid, filmische weergave etc. Maar, je kunt de instellingen gewoon terugzetten wanneer het je niet bevalt. Experimenteren is dus toegestaan!

Inloggen
jos

jos
30 juni 2011 om 11:58

Bedankt voor snelle reactie.
Ga aan de slag gaan.

Inloggen
Erik

Erik
30 juni 2011 om 13:46

Morgen komt er een serviceman van Panasonic naar aanleiding van mijn klacht dat de Tv een hoog zoemend geluid maakt, iets uit de koeling van het toestel. Het valt vooral op als het geluid van de TV zacht staat. Ik vind het niet normaal, als je film of een talkshow kijkt, of klassieke muziek luistert dan stoort het echt. Opnieuw de vraag wat jullie ervaring is met eventuele bijgeluiden van de TV???

Inloggen


30 juni 2011 om 14:21

Al op het forum geprobeerd?

Inloggen
willems

willems
06 juli 2011 om 02:00

sins 2 weken WAS ik in het bezit van een vt20 beste 2d en 3d tv
bij het aansluiten en aanzetten,zou mijn mond open vallen werd her en der verteld.
nou idd maar niet van blijdschap of verbazing.
ja de full hd plaatjes zien er geweldig uit
maar film tv drama
niks als dat groene regenboog effect hoe noemen jullie het,Fosfor sporen (trailing) ik kreeg het niet uitgelegd aan de monteur,en dit is ook moelijk te zien als je maar ff kijkt.
zeer ongelooflijk,hopelijk een fout in het model dat ik net moet treffen.

ik vind de prijs nogal duur dus zou je toch echt iets goeds mogen verwachten zeker als het op elke site zo wat in de lucht geprezen werd.daar gaat mijn hardwerkende cente dacht ik,eindelijk iets waar ik zo lang na uitkeek.
maar goed contact gezocht bionnen een week een afspraak gemaakt,gister langs geweest.verteld over het prbleem,nou kwam niet echt bekend voor terwijl er fora’s genmoeg over zijn.wel het inbrande viel op.
om die reden ook mee lasten nemen met veel moeite vanuit mijn klant:)
ik zi eniet graag een nieuw product met een onderdeel vervangen worden gewoon.maar goed hij legd euiot dat z ehem ginge teste en dat een scherm vervangen eig even duur of duurder is dan omruilen,wil het net dat de vt20’s bijna nergens meer te krijgen is,dan zou ik geluk hebben,word het door de opvolgers vervangen de vt30 dus.als dat zo is ga ik juige hehe die wa stye duur om te kopen voor mij,maar dat zou het helemaal zijn.
nu i smijn vraag,is dit nog steets een probleem(ook is het probleem bijna verholpen,ik wil dit soort dingen toch niet in zo duur scherm zien)

wat kan je er evt aan doen om het te verminderen?

wat is het beeld hoe goed is het helder kleurijk goeie kleuren dus
vooral scherp??

als het aangesloten word op een media center/pc is dan het 1080p 60hrz wel fantastich?
wat is er veranderd aan het 3d gebeuren?
dat vond ik nogal tegen vallen,maar daar wel bij gezegd dit met 2 films met upc on demand en tennis finales in 3d gezien,dus niet vanaf een bluray speler,wellicht zit daar verschil in.
maar geen enkele keer kreeg ik het gevoel als of er iets op me af kwam,je ziet wel duidelijk diepte waar je redelijk dol van word,dat is op zich erg mooi gedaan,maar ik wacht op het effect dat jhe terug uit je stoel jumpt:)
is dat verbeterd.

ik hoop dat iemand mij een andwoord kan geveven in een weekje tijd,zodat mijn overleg beslissing goed uitpakt als ik al wat dinge weet etc

alvast beankt voor iemand d emoeite zou willen neer zetten hier.

Inloggen
willems

willems
06 juli 2011 om 02:02

btw
de films op media centertje pc
zien er wel werlijk goed uit
in elk geval stuk beter als op die verotte upc
zodra daar iets zeeer moois op is met namen bbc hd kan het sinjgaal niet aan helaas.
en de gewonen films op hd zenders is goed maar zeker geen bluray waardige kwaliteit.

dus om echt goed beeld te hebben ben je aangewezn op een bluray speler?iemand een tip welke toevallig?

zoals gezegd geniet ik wel voluit van me series en films op me media pc 1080p 60 hrz

Inloggen


06 juli 2011 om 11:06

Het lijkt me beter als je dit allemaal even in het forum plaatst. Dan is de kans op reacties groter en je verhaal is nogal lang.
Veel van je vragen (3D kwaliteit, etc) worden hierboven in de review beantwoord. Verder is een 3D Blu-ray speler die aan te raden is de Panasonic DMP-BDT310.

Inloggen
Twan

Twan
06 juli 2011 om 12:08

Ik heb een Onkyo BD309 3D blu ray speler. Deze voldoet prima. was niet al te duur (gekocht in combinatie met een receiver TX-NR609 en de Panasonic VT30)

Verders heb ik een VU+DUO HD schotelontvanger die ook prima 3D kanalen ontvangt en doorgeeft aan de VT30.

Wij vinden overigens het diepte effect van 3D mooier dan het naar je toekomen voor de sensatie effecten.

Er worden op dit moment regelmatig voetbalwedstrijden op SKY uitgezonden. En de demo kanalen zoals Ses-Astra laten ook wel zien waartoe de TV in staat is.
(diepte en naar je toe komende effecten)

Inloggen
iku

iku
14 juli 2011 om 17:08

nou wil ik niets tegen de mense die hier op het forum reagere zeggen,maar ik vind dit zo cheap en 8terbaks ,zal panasonic niet alleen doen.

maar hoe kun je dit na genoeg perfect noemen!!!!
ik heb een paar weken terug een vt20 gekocht niks als trail te zien van groene kleuren,dit was onbekend bij hun ,na goed er was ook een logo ingebrand,dus zou het een week duren,maar goed moet wel zeggen ze zijn zo vrij en top service dat ik ipv een vt20 een vt30 ga krijgen nu,maar als ik dit zo lees is het als of ik weer d erevieuw van de vt 20 lees

perfecte tv op wat min punt ena DIE HEEL ERG GROOT ZIJN,trail was bij de vt20 ook bijna niet meer te zijn UHU en bij deze het zelfde?nou ik ben benieuwd,voor die prijs voor zo tv mag je toch verwachte dat amper een jaar na dat de vt20 uitkwam een vt30 uit komt die ook echt perfect moet zijn.

of blijven ze elk jaar een niew model uitbrengen en de zogenaamde problemen net ietjes beter fixe maar niet helemaal(zodat er weer een nieuw model op de markt gegooid kan worde en dus weer geld ontvange kan worde)

en ik mescxhien te voorbadig met me mening ik kan het pas zien natuurlijk als ik hem heb,dan zal ik indien nodig me mening terug trekken.,maar ik ben bang voor het ergste als ik dit geweten had was ik hier niet voor gegaam.

trail etc inbrande kan toch niet meer men spaart een hele boel voor zo tv en word op div forums als het beste betiteld nou erg goed beeld is het wel zolang je geen last hebt van de problemen

Inloggen


14 juli 2011 om 21:03

Tegen wie hebt je het? Je begrijpt toch hopelijk ook dat TV’s in series geproduceerd worden en dat niet elk model een fout heeft die een ander model wel heeft. Misschien is de TV voor jou niet perfect, maar ons is bij de review niks opgevallen. Dat is dan weer het nadeel van een TV een paar dagen uitproberen. De trailing was minimaal tijdens onze test. En de review lijkt inderdaad veel op die van de VT20. de TV’s zijn veelal hetzelfde.

Inloggen
Arthur

Arthur
17 augustus 2011 om 19:12

als ik na jou schrijf gedrag kijk ben je de zelfde gast die ook op kieskeurig.nl zit te stoken alleen onder een andere naam ,en heb heb je LG al gekregen?

Inloggen
Willem

Willem
05 september 2011 om 18:56

Klopt, en ook reageert hij op zichzelf onder andere namen. Geen aandacht aan besteden is het beste, maar dat is vaak moeilijk. Wellicht ken jij mij ook van genoemde site overigens.

Inloggen
Willem

Willem
05 september 2011 om 19:01

Arthur en Martijn:

Hieronder noemt Iku zich Willems. Je herkent de schrijfwijze zo, en door steeds met andere namen te plaatsen, wekt hij de indruk dat er een aantal mensen zijn met dezelfde problemen. Helaas is het allemaal nogal doorzichtig en is het overduidelijk dat meneer zit te flamen…

Inloggen


05 september 2011 om 19:08

Ik heb het gecontroleerd en inderdaad zijn beide reacties afkomstig van hetzelfde IP adres. Ik hou het vanaf nu in de gaten. Willems/Iku; graag onder één enkele naam reacties plaatsen. Overige reacties worden verwijderd.

Inloggen
Willem

Willem
07 september 2011 om 00:32

Martijn,

Bedankt. Houdt echter ook de inhoud van de plaatsingen even in de gaten, want deze kunnen erg ver gaan.

Inloggen
Mario van den Akker

Mario van den Akker
19 juli 2011 om 18:20

Ben sinds 2 weken in bezit van de Panasonic 50VT30 en ik moet zeggen dat ik zeer tevreden ben over de weergave zowel HD als Analoog. Dit is mijn eerste flatscreen en heb veel gelezen over de Panasonic zowel de VT20 als de VT30. Super aankoop kan niks anders zeggen en hangt nu aan mijn muur 🙂 Realistisch beeld en niet hard en nep !Heb de Panasonic Blu-ray type 310 3D en ook dit is mijn eerste speler en moet zeggen dat ie gewoon goed is,ook een snelle start.
Ook een Humax 5200c aangesloten en ook geen vreemde zaken ontdekt,alleen de schijf is toch weer te krap :-)Word dus enkel schijven aanschaffen voor extern.
Ik wil altijd voor het beste gaan en volgens mij ben ik daar zeker in geslaagd, betreft de VT30. Met een prachtig design.
Jammer dat die 55″ versie veel duurder is in verhouding met de 42″ anders had ik daar voor gespaard, maar €900 verschil is wat te gortig voor mij.

Inloggen
Ruben

Ruben
29 juli 2011 om 12:28

@iedereen:

Ik ben het qua review helemaal eens met 3Dtvmagazine. Ikzelf heb de tv nu 2 weken in bezit en de beeldkwaliteit is inderdaad nagenoeg perfect.
Het kan zo zijn dan bij een bepaalde productieperiode van Panasonic enkele toestellen anders “gemaakt” worden. Daardoor levert dit soms problemen op (hoge pieptoon, trailing, zwarte vlekken e.d.). Dit dient Panasonic op te lossen. Dus mijn advies: gewoon zo z.s.m. contact opnemen met Panasonic of je leverancier. Voor de rest is dit echt een perfect toestel.

Inloggen
Walter

Walter
29 juli 2011 om 22:54

Ik ben in blijde verwachting! Na meer dan een maand wachten, wordt volgende week woensdag mijn panasonic vt30 en de bluray speler (DMP-BDT310) geleverd. Ik kijk er echt naar toe uit 🙂

Inloggen
peter

peter
04 augustus 2011 om 15:59

Ben sinds vorige maand in het bezit van m,n 2e 42vt30. Eerste had een zoem geluid en kleuren vielen soms weg door de krappe ruimte voor de hdmi aansluiting. Mediamarkt binnen 2weken een nieuwe gebracht en bevalt prima maar bij daglicht wel veel last van spiegeling. 3d beelden zijn fantastisch maar na avatar en tron weet ik niet of ik die functie nou zo veel ga gebruiken, moet er wel erg dicht op zitten wil het indruk maken. de 2d hd beelden zijn fenominaal maar nogmaals niet bij te veel daglicht of lampen achter je geplaatst.

Inloggen
Eric

Eric
04 augustus 2011 om 22:18

Is de zoem nu wel weg?? Ik heb ook een nieuwe TV gekregen maar die zoemt nog steeds…

Inloggen
peter

peter
04 augustus 2011 om 22:52

Hey Eric. Ja zoem is weg en het gekke is dat mijn menu er nu ook iets anders uit zag. Dus zou weer een nieuwe vragen.

Inloggen
Eric

Eric
06 augustus 2011 om 11:09

Hoi Peter, kun je iets meer vertellen over dat menu? Wat is er anders dan? Dat zou betekenen dat er een nieuwe versie op de markt is?

Inloggen
peter

peter
13 augustus 2011 om 15:43

Moet t toch ook hier even kwijt na het forum te hebben bezocht. Nu ook m,n 2e vt30 beeld problemen in de vorm van geen zwart of wit waarde, dus erg vlak beeld. Baal er behoorlijk van en weet niet of ik nu wel weer een nieuwe wil.

Inloggen
Eric

Eric
14 augustus 2011 om 11:29

Wat bedoel je met geen zwart of wit waarde? Hoe zie je dat?

Inloggen
peter

peter
16 augustus 2011 om 14:18

Hey Eric. Zie reply Dave.

Inloggen
dave

dave
15 augustus 2011 om 21:51

Sinds afgelopen donderdag een gelukkige eigenaar van een 50vt30e maar nu zit ik met een vraag waar ik zo op het internet nergens zo snel een antwoord kan vinden ,vandaar dat ik die hier dan maar wil plaatsen.
Beeld is prima maar zodra het wat later op de avond en wat donkerder wordt lijkt het wel of ook mijn tvbeeld wat verkleurd en donkerder wordt (nog niets aan instellingen veranderd ivm eerste 100/200 uur ) graag iemand zijn reactie .
alvast bedankt

Inloggen
peter

peter
16 augustus 2011 om 14:14

Hey Dave. heb hetzelfde probleem maar is niet altijd. Of ik nu eco aan of uit zet dat maakt niet uit. wit word wat geelachtig en ook verdwijnt zwart. bij mij lijkt het erop dat waneer de tv een tijdje aanstaat dit probleem opdoemt.

Inloggen
dave

dave
17 augustus 2011 om 20:08

Yep, inderdaad wacht maar even af en kijk na de eerste 200 uur en dan maar een beetje gaan fijntunen en kijken of het probleem blijft of weggaat ,kan er trouwens weinig informatie over vinden op het internet.
Beeld is voor de rest wel in orde maar moet hem na een tijdje toch wel even wat bijstellen s”avonds want dan wordt die toch wel te donker.

Inloggen
Jos

Jos
27 augustus 2011 om 16:38

Nou ik heb thx aan met eco uit, overdag bijna geen verschil, maar s’avonds met eco uit veel beter beeld, niet zo donker, ik denk dat hij een licht sensor heeft en zich zelf bijsteld, werkt bij mij super hoor, ik heb natuurlijk wel laatste firmware.
Verder ben ik heel erg tevreden over de tv, ik heb ook de 50vt30.
Ook 3d moet je met weinig licht aan in het donker kijken, eigenlijk net als in de bioscoop, super 3d beeld, alleen de brillen hadden wat meer comfor mogen hebben.
Maar dat komt ook omdat ze eigenlijk zijn bedoeld om ook te gebruiken met je eigen bril, bij andere brillen die te krijgen zijn op ebay, zal dat wel een stuk beter zijn.
Van te voren heb ik een grote LG led tv gehad, maar die zijn in mijn kleine huiskamer +/- 3 meter erg korrelig van beeld.
Het lijkt net als of ze niet full hd zijn, maar dat is natuurlijk niet zo, het is gewoon de traagheid van de pixels denk ik.
Nee plasma was een goede keuze, ik ben dik tevreden, het beste beeld wat ik ooit heb gezien, maar smaken verschillen natuurlijk.

Inloggen
Willem

Willem
05 september 2011 om 18:46

Dave,

je kan in principe de TV meteen netjes instellen. Inspelen is niet meer nodig. Uiteraard wil dat niet zeggen dat het contrast dan maar meteen volledig open moet, maar dat is uiteraard ook niet nodig voor een goede weergave. Langdurig statische beelden dienen altijd te worden voorkomen.

Inloggen
dave

dave
05 september 2011 om 21:35

Hoi Jos en Peter

Beide bedankt voor jullie reactie.
Ondertussen alweer een paar weken verder. Het beeld wordt met de dag beter.
Heb tevens een 3D film bekeken…moet zeggen..top hoor!

@ Peter, ook bij mij wordt het beeld steeds beter nu de TV meer uren heeft aangestaan.

Ga in het komende weekend proberen te kijken of ik nog iets met de instellingen kan bereiken.

@ Jos, de keuze voor deze TV is inderdaad goed geweest. In mijn familie heeft iemand een Samsung LED. Vind de kleuren erg hard en niet echt helder.

Inloggen
Walter

Walter
26 augustus 2011 om 22:29

Ik heb de 50 inch vt30 bijna 2 maanden en ik ben er zeer tevreden over.
Ik heb tot hiertoe nog geen gezoem noch kleur veranderingen opgemerkt, alleen 3D slaagt wat tegen om dat, het brilletje of het beeld, flikkert ondanks dat er geen tl lampen of andere potentiële stoorzenders aanstaan. Voor de rest een top tv waarmee ik heel blij mee ben 🙂

Inloggen
peter

peter
27 augustus 2011 om 15:24

Hey Walter. Probeer bij 3d kijken eens cinema of prof1 in plaats van THX.

Inloggen
John

John
12 november 2011 om 14:33

Sinds 2 week de TX-P42VT30. THX ziet er erg mooi uit. Maar neem lichte flickering waar. Dus direckt de instelling hier boven toegepasten WOW wat een super mooi beeld. Goede vrienden hebben een kuro van pionier. Zij zijn zelf onder de indruk.

Inloggen


12 november 2011 om 21:19

Zeker een mooi model! Veel plezier ermee!

Inloggen
Hansje

Hansje
13 december 2011 om 23:16

Heb een Panasonic 65 inch aangeschaft maar heb een klein probleempje het is een fantastisch toestel maar bij gewoon tv uitzendingen zijn achtergrond beelden erg wazig en slecht is hier een aanpassing voor,denk het wel want er is zat mogelijk hoe gaan we dat doen. Bij deze alvast bedankt.

Inloggen
Eric

Eric
29 december 2011 om 23:43

Net als de meeste andere mensen ben ik tevreden over mijn vt30 (50′). Echter, bij het afspelen van gewone dvd’s (dus geen blu-ray) valt me op dat de ondertiteling nogal kartelig is (en minder mooi dan op mijn oude CRT!).

Dit zou te maken hebben met het feit dat subtitles als raster/bitimage (ipv. vector plaatje zoals bij blu-rays) bij gewone dvd’s overgestuurd worden.

Experimenten met de settings op mijn bluray speler en panasonic leverden niet veel op, terwijl je toch zou verwachten dat subtitles te ‘smoothen’ (in goed Nederlands) moeten zijn.

Ik ben erg benieuwd naar de ervaringen van anderen!

Inloggen
walter

walter
02 januari 2012 om 19:27

Hoi Eric, ik heb met mijn Panasonic DMP-BDT310 net het zelfste probleem met mijn Star Trek dvd box van het eerste seizoen, enkel nog erger… Er zijn over heel het beeld strepen te zien, welke settings ik ook doe, niets helpt. Nu heb ik zaterdag een gewone dvd speler aangesloten op mijn vt30 50 inch, en het beeld is perfect. mss ligt het aan de dvd zelf? Zijn er nog mensen die last hebben met hun dvd’s af te spelen met hun blu ray speler?

Inloggen
Eric

Eric
03 januari 2012 om 18:08

Hoi Walter, vwb. Star Trek wellicht een troost (ja, hier ook een trekkie!): TNG komt in 2012 op blu-ray (en TOS was dat al), terwijl de feature films dat al waren (zij het nog in the theatrical version). Maar vwb. het issue: ik denk dat het eerder van de dvd afhangt want ik heb mijn experimenten met meerdere dvd’s met zowel een Panasonic dvd-speler/recorder gedaan (geen blu-ray) als met een echte blu-ray speler (Cambridge Audio). Beiden steeds met zelfde resultaat. Overigens wennen die karteliger subtitles snel (en vaak heb ik trouwens subtitles uit).
Maar tjonge-jonge, wat een verschil als je bv. blu-ray versie van de Matrix of Dark Knight met de dvd vergelijkt!

Inloggen