Review: Panasonic TX-P42G10 plasma TV

04 februari 2010 2 Minuten 0 Reacties
x133P42G10-f.jpeg

De Panasonic TX-P42G10 maakt gebruik van een plasma panel, in tegenstelling tot het veel meer gebruikte LCD panel. En het is niet zomaar een plasma TV. Panasonic heeft voor deze serie TV namelijk gebruik gemaakt van de NeoPDP technologie, welke zorgt voor betere contrast verhoudingen, betere kleuren, en een zuinigere TV.

Veel 42 inch plasma TV’s maken nog gebruik van een HD-Ready resolutie, maar de 42G10 is een Full HD plasma TV. Panasonic is momenteel ook de enige TV fabrikant die 42 inch Full HD plasma TV’s op de markt zet. Naast het feit dat de TV Full HD is doet het contrast ratio van 2.000.000:1 ook menigeen verbazen. Dit laat zelfs de beste LCD TV’s zeer klein en achtergesteld lijken. Maar ook deze features zijn nog niet alle pluspunten. De 42G10 bevat ook een SD card slot voor het afspelen van JPEG’s en AVCH films, een ethernet aansluiting voor verbinding met het internet, een 600Hz beeldverwerkingstechniek om ruis en flicker te verwijderen, plus Panasonic’s eigen V-Real 4 technologie.

De 600Hz technologie gaat zeer goed om met het verminderen van de judder (stotterend effect tussen frame overgangen, vooral bij snelle bewegingen), wat voorheen een van de valkuilen van Panasonic plasma TV’s was. Nu zijn de beelden een stuk stabieler en kleurrijker dan bij de oudere modellen.

De kleuren die de 42G10 naar voren brengt verdienen wat meer aandacht aangezien de dynamiek en het bereik van de kleuren, vooral in HD, het bewijst biedt van de waarde van Panasonic’s NeoPDP technologie. Zoals je van een plasma TV kunt verwachten zijn de prestaties wanneer het aankomt op de zwart waarden (dieper zwart, echt zwart) uitstekend. Zwart gradaties komen veel natuurlijker, dieper en gedetailleerder over dan van welke LCD TV dan ook. Om de beeld prestaties af te sluiten kunnen we ook zeggen dat de scherpte in HD absoluut geweldig is. De details springen naar voren in het scherm en Full HD komt echt tot zijn waarde.

De zwakke punten van de P42G10 zijn lastig te vinden en klein, maar we constateren toch een klein beetje judder wanneer de camera snel naar links of rechts beweegt, wat artifacts wanneer de Intelligent Frame Creation optie aan staat, en soms lijkt het beeld wat flets wanneer er SD materiaal afgespeeld wordt.

Naast het indrukwekkende plaatje biedt de 42G10 ook een robuust geluid, wat het enige obstakel om de TV aan te schaffen toch de wat hoge prijs maakt. Voor 800,00 euro kun je de TX-P42G10 online aanschaffen.

Bron: Techradar

Reacties (0)