Review: Panasonic P42V10 Plasma (Neo PDP) TV

31 augustus 2009 3 Minuten 0 Reacties
panasonicvieratx-p42v10plasmatv

Wired Magazine heeft de Panasonic TX-P42V10 Plasma TV eens grondig getest en volgens hun is deze TV een van de beste TV's die ze tot nu toe hebben mogen testen. De TV heeft niet alleen een fantastische en realistische kleur weergave, maar het prijskaartje wat aan de TV hangt is ook zeer positief. De P42V10 is namelijk verkrijgbaar vanaf 1.300,00 euro. Met de mogelijkheden en de kwaliteiten die deze TV met zich meebrengt verslaat Panasonic de concurrentie definitief.

Zeer belangrijk voor de beeldkwaliteit van de Plasma TV is de geïntegreerde THX mode. In navolging van het beoordelen van audio apparatuur is THX een aantal jaar geleden ook begonnen met het weggeven van keurmerken voor Plasma en LCD schermen. Elke TV set is onderzocht door middel van ongeveer 400 verschillende tests, variërend van lichtopbrengst tot signaal sterkte. Over het algemeen is het idee van de THX mode op de V10 om de precieze kleurschema’s die de filmmakers gebruiken tijdens de nabewerking van de film opnieuw weer te geven. En natuurlijk is het niet hetzelfde als wanneer je voor 10,000 euro aan professionele apparatuur aanschaft, maar in deze tijden komt dit het dichtst bij de originele kwaliteit, met één druk op de knop. Zie ook de uitleg van THX

Het resultaat van het THX verhaal bij de V10 is dat bijna elke meting van Wired Reviews de beste was die ze tot nu toe gezien hadden. Perfecte scores werden behaald op zowel SD als HD weergave, ruis onderdrukking en 1080i weergave. Alsof dat nog niet genoeg was, liet de V10 ook zien dat het upconverten van SD materiaal naar een HD weergave zeer gemakkelijk is (Software in de TV zorgt er in dit geval voor dat SD materiaal met 576 beeldlijnen, een DVD bijvoorbeeld, omgezet wordt naar een zo goed mogelijk HD signaal met 1080 beeldlijnen). De V10 imponeerde op dit gebied. Natuurlijk is het dan geen volwaardig HD en zeker niet zo scherp, maar ruis en rare vormen in beeld waren absoluut niet te vinden. Zie ook de uitleg van HD

Naast deze imponerende kwaliteiten is de V10 ook nog eens uitgerust met de internet portal, VieraCast. Met één druk op de knop heb je toegang tot een portal die verbonden is het met internet en bestaat uit web widgets, zoals de aandeelmarkten, weer informatie, nieuws en Youtube videos. Het enige wat je nodig hebt is een internet verbinding. Natuurlijk zijn dit geen super widgets waar je echt iets aan hebt, maar het is een leuk idee om via je TV toegang te hebben tot je Flickr of Youtube accounts en bovendien zal de toekomst nog meer widgets brengen. Panasonic heeft onlangs laten weten dat Amazon.com een widget zal leveren voor VieraCast. Met deze widget kun je online films bestellen en gelijk bekijken.

Op alles op te sommen, de P42V10 is een fantastische TV met ontzettend veel mogelijkheden. Natuurlijk kunnen we nog een stapje verder omhoog naar bijvoorbeeld de Z series van Panasonic, maar dan moet je zeker het dubbele betalen en wat je krijgt is een mooier design en ja, een draadloze TV.

Heb je zelf de 42V10 al eens gezien of heb je hem zelf al aangeschaft? deel dan je ervaringen hieronder en help iedereen op weg naar een perfecte TV!

Reacties (0)