Review: LG 50PW450 3D plasma TV

30 juli 2011 6 Minuten 0 Reacties
lg-42pw450

Als je graag een 3D TV wilt, maar er geen hoofdprijs voor wilt betalen dan heeft LG de oplossing. De LG PW450 en PW451 3D plasma TV's bieden 3D weergave voor een zeer aantrekkelijke prijs. Waar lever ik dan op in vraag je jezelf dan natuurlijk af. De TV's beschikken niet over een Full HD resolutie, maar een HD-Ready resolutie van 1.024 bij 768 pixels.

 

Als je graag een 3D TV wilt, maar er geen hoofdprijs voor wilt betalen dan heeft LG de oplossing. De LG PW450 en PW451 3D plasma TV’s bieden 3D weergave voor een zeer aantrekkelijke prijs. Waar lever ik dan op in vraag je jezelf dan natuurlijk af. De TV’s beschikken niet over een Full HD resolutie, maar een HD-Ready resolutie van 1.024 bij 768 pixels. Met deze review gaan we uitvinden of dit gemis ondergeschikt is aan de 3D weergave.

LG heeft in Nederland zowel de PW450 als de PW451 3D plasma modellen uitgebracht. Het verschil tussen beide modellen is puur het design. De PW450 beschikt over een zwarte afwerking en de PW451 over een zilveren afwerking. Qua specificaties en features zijn beide modellen verder vergelijkbaar. LG maakt voor de PW serie 3D plasma TV’s gebruik van de actieve 3D techniek, in tegenstelling tot de passieve Cinema 3D techniek die gebruikt wordt op de LG LCD/LED TV’s. voor een uitleg over de verschillen tussen beide technieken verwijzen we je naar dit artikel.

LG PW450 features en functies

In deze review kijken we naar de 50 inch variant van de PW450 3D plasma TV. Dit model beschikt, net als overigens de andere modellen binnen de PW450 en PW451 series, over onder meer 2D naar 3D conversie, 600Hz sub Field Driving beeldtechniek, een 0.001ms responstijd, en een strak en modern design. Qua features zijn de modellen minimaal uitgerust en je vindt dus ook geen Smart TV opties of online mogelijkheden terug. Deze modellen richten zich puur of het weergeven van videomateriaal in 2D en 3D.

Qua aansluitingen biedt de TV wel genoeg mogelijkheden met 3 HDMI ingangen, twee USB 2.0 ingangen (voor HDD media weergave), twee SCART aansluitingen, een component en audio ingang, en een digitaal optische audio uitgang.

De TV die wij in handen hebben is door de aardige eigenaar reeds optimaal ingesteld, maar je raden je absoluut aan om de PW450 of PW451 na aankoop direct te optimaliseren met behulp van de geavanceerde beeldinstellingen en de Picture Wizard. De beeldkwaliteit direct uit de doos is namelijk zeer matig. Gelukkig maakt de Picture Wizard het ook voor de leek eenvoudig om de beeldkwaliteit naar eigen smaak in te richten en aan te passen aan de omgeving waarin de TV staat.

LG PW450 prestaties

Qua beeldkwaliteit valt het meteen op dat de TV beschikt over een HD-Ready resolutie. Zowel met SD materiaal als HD materiaal is het verschil overduidelijk. Maar, we moeten er wel bij zeggen dat wij Full HD weergave gewend zijn, en bovendien op een afstand van 2 – 2,5 meter van de TV zitten. Mocht je nog een standaard beeldbuis of een HD-Ready LCD of plasma TV thuis hebben staan dan is de stap een stuk kleiner. Vooral bij Blu-ray missen we een hoop detail. Het klinkt misschien overdreven, maar voor een echte filmfan of fanatieke TV kijker is het gewoon meteen duidelijk.

Veel Full HD TV’s beschikken tegenwoordig over een processor die SD materiaal opschaalt naar de Full HD resolutie die de TV aankan. Sommige slagen hier goed in, andere minder. Maar, feit blijft dat SD materiaal er dus op de PW450 ook minder uitziet dan op TV’s met deze upscaling feature. Vooral in SD maar ook in HD modus heeft de TV veel last van ruis, jitter en motion blur, vooral bij snel bewegende beelden. Beelden worden teveel uitgesmeerd en het lijkt erop dat de 600Hz beeldtechniek het snelle werk gewoon niet aankan.

De PW450 beschikt over een redelijk goede weergave van kleuren. De zwartwaarden zijn aardig diep – niet te vergelijken met de hogere modellen van Panasonic en Samsung overigens – de kleuren natuurlijk en levendig, en de grijstinten naar behoren voor het geld dat je betaalt. Voor een model in deze prijsklasse presteert de TV wat dit betreft gewoon goed. Maar, ga je iets hoger in de prijs dan kom je al snel op modellen die beter presteren. Kortom, qua beeldkwaliteit is het een leuk instapmodel.

Hetzelfde geldt eigenlijk voor de 3D modus. Deze is niet speciaal maar biedt je gewoon een aardig 3D beeld. De minpunten die we hiervoor noemden gelden ook voor het bekijken van content in 3D. Je krijgt een leuk 3D plaatje met een overtuigend 3D effect, maar ook hier mis je detail door de HD-Ready resolutie.

Qua audio verricht de PW450 ook geen wonderen. Het is een aardig geluid voor standaard TV kijken, maar voor het bekijken van een (3D) film raden we toch een home cinema surround systeem aan.

LG PW450 prestaties

De LG PW450 en Pw451 modellen zijn leuke instapmodellen tegen een aantrekkelijke prijs. Is 3D een must voor je nieuwe TV maar is je budget klein, dan is dit wellicht een optie. Maar, het is echt een optie want er zijn meerdere modellen op de markt die in deze prijsklasse hetzelfde of meer bieden. Kijk bijvoorbeeld naar de Samsung PS51D490 3D plasma TV.

Ben je Full HD weergave gewend? Dan raden we je absoluut niet aan om terug te gaan naar een HD-Ready resolutie. Als er één punt is waar je jezelf aan gaat irriteren dan is dit het. Kortom, voor consumenten die net beginnen aan een hogere resolutie dan SD en 3D leuk vinden om te hebben is dit een mooie keuze. Ook kan ik me voorstellen dat deze modellen een leuke optie zijn voor de slaapkamer of een hobbykamer.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)