Raumfeld integreert Nuimo smart home-remote en komt met porseleinen speakers

05 september 2016 1 Minuut 0 Reacties
Raumfeld-review-speaker-3

Raumfeld komt onder meer met ondersteuning voor Google Cast, een nieuwe smart home-remote waarmee de speakers bediend kunnen worden en opvallende nieuwe speakers.

Nieuwe Raumfeld-producten en -diensten

Raumfeld kennen we natuurlijk van de multiroom- en streamingoplossingen. Het bedrijf, onderdeel van Teufel, heeft inmiddels een groot assortiment met speakers voor nagenoeg elke ruimte en situatie. Ook qua ondersteuning voor streamingdiensten loopt het bedrijf voorop, en nu is ook Google Cast aan de mogelijkheden toegevoegd. Met Google Cast wordt het nog eenvoudiger om muziek van verschillende diensten of zelf opgeslagen muziek richting je Raumfeld-speakers te sturen.

Raumfeld kondigde daarnaast een samenwerking met de Berlijnse start-up Nuimo aan. Dit bedrijf heeft een ronde afstandsbediening ontwikkeld waarmee smart home-apparatuur eenvoudig bediend kan worden. De ‘puck’ kan bijvoorbeeld aan de muur gehangen worden waarmee je met simpele gebaren en taps je muziek kunt starten, het volume kunt bedienen of een volgend nummer kunt kiezen. De Nuimo communiceert via bluetooth, beschikt over een accuduur van anderhalve maand, kan via microUSB opgeladen worden en krijgt een prijs van 199 euro mee. De remote komt in een zwart en een witte variant.

Het Berlijnse bedrijf kondigde ook compleet nieuwe speakers aan; de Raumfeld x Rosenthal. Dit zeer aparte luidsprekersysteem is een samenwerking met de Duitse porseleinfabrikant Rosenthal en de speakers zijn dus ook van porselein gemaakt. De druppelvorm en het materiaal moeten samen zorgen voor een unieke klankkleur en een zeer nauwkeurige weergave. Er wordt ook een hub meegeleverd, een wat apart ogend ‘gesteente’ dat de speakers met het netwerk verbindt. De Rosenthal speakers krijgen een prijs van 3.000 euro mee en moeten volgend jaar te koop zijn.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)