‘Quick Start’ modus op Blu-ray spelers duur grapje

24 april 2010 1 Minuut 0 Reacties
panasonic-bd50-blu-ray-player

We zien steeds meer Blu-ray spelers op de markt verschijnen die een speciale 'Quick Start' modus hebben. Deze modus kun je aanvinken in het menu waardoor de opstarttijd, welke bij veel Blu-ray spelers veel te lang is, een stuk verkort wordt. De consumenten website CNet heeft eens onderzoek gedaan wat dit voor gevolgen heeft voor het energieverbruik van de desbetreffende spelers.

CNet heeft negen verschillende Blu-ray spelers getest met een energie meter. Het resultaat van deze test is uiterst schokkend; Wanneer je de ‘Quick Start’ modus aanzet verbruikt een gemiddelde speler ongeveer 50 keer meer energie dan wanneer deze in de normale standby modus staat! De Sony BDP-S570 en de Panasonic DMP-BD85 zijn langdurig in ‘Quick Start’ modus gebruikt en zijn de schuldigen van dit resultaat. Natuurlijk kan het resultaat ook op een andere manier bekeken worden. Een test bij normaal kijkgedrag laat zien dat wanneer je 10 uur per weer gebruik maakt van een Blu-ray speler het energieverbruik ongeveer 7 keer zo hoog is dan in standby modus.

Een ander opvallend punt uit het item van CNet is dat de PlayStation 3 zeer veel energie verbruikt. Natuurlijk is de PS3 niet alleen een Blu-ray speler, maar toch gebruikt het apparaat 3 tot 5 keer zoveel energie dan de gemiddelde Blu-ray speler.

Kortom, het is aan jou de keuze; Een snelle opstarttijd, of een grote besparing op je energierekening.

Reacties (0)