Premium Sony UBP-X1100ES Ultra HD Blu-ray speler verschijnt in Nederland

08 juli 2019 1 Minuut 0 Reacties
Sony UBP-X1100ES

Het heeft een aantal maanden geduurd, maar Sony is inmiddels begonnen met de verkoop van de UBP-X1100ES. Deze nieuwe Ultra HD Blu-ray speler is een premium model, voorzien van ondersteuning voor Dolby Vision en een prijskaartje van 799 euro.

De Sony UBP-X1100ES komt naast de goedkopere Ultra HD Blu-ray spelers in het assortiment. Eerder lanceerde Sony de UBP-X700 en UBP-X800M2 al. Het nieuwe model moet volgens de Japanse fabrikant een indrukwekkende homecinema-ervaring bieden, ongeacht de content waar je voor kiest.

De speler biedt een brede ondersteuning voor standaarden, waaronder Dolby Vision. Naast Dolby Vision ondersteunt de UBP-X1100ES HDR in de vorm van HDR10 en HLG. HDR10+ wordt niet ondersteund. Op het gebied van audio is de Ultra HD Blu-ray speler compatibel met Dolby Atmos en DTS:X, maar ook met hoge resolutie audio (24bit / 96+KHz). De speler kan zelfs DVD Audio en Super Audio CD’s afspelen. Ook komt het model met twee HDMI-uitgangen, zodat je audio en video kunt scheiden.

De high-end speler is volgens Sony voorzien van een extra verstevigd chassis waarmee vibraties geëlimineerd moeten worden. Ook zijn er hoogwaardige materialen gebruikt die een positieve impact op de audioweergave moeten hebben. Qua design moet de speler perfect passen bij de STR-DN1080 av-receiver. Tot slot is de UHD Blu-ray speler voorzien van bluetooth, WiFi en natuurlijk toegang tot apps als Netflix en YouTube.

De Sony UBP-X1100ES kan inmiddels gekocht worden voor een prijs van 799 euro.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)