Plex begint uitrol van Uno-interface, komt deze week naar tv’s

08 augustus 2019 1 Minuut 0 Reacties
plex-uno-2019

Plex heeft bekendgemaakt dat het bedrijf vanaf deze week begint met de uitrol van de nieuwe Uno-interface die eerder aangekondigd werd. De interface komt eerst naar het web en deze week nog naar tv's. Andere platformen volgen op een later moment.

Uno-interface voor Plex

Plex, een programma voor op je computer, console of smart device waarmee je content kunt bekijken die op een externe server (zoals een NAS) staat opgeslagen, krijgt vanaf deze week een nieuw design: Uno. Zoals de naam al doet vermoeden zal het design op alle platformen hetzelfde zijn. Het nieuwe design komt eerst naar het web en daarna naar televisies, maar we hebben gezien dat de Nvidia Shield het nieuwe ontwerp al ontvangen heeft hier op de redactie. Vervolgens zijn iOS- en daarna pas Android-gebruikers aan de beurt.

Het Uno-interface moet Plex-gebruikers meer mogelijkheden geven tot het personaliseren van de contentindeling. Dat ging voorheen geheel automatisch, maar nu kun je dus zelf aangeven wat je wel en niet wil tegenkomen op de landingspagina wanneer je de app opent. Je kunt rijen toevoegen, verwijderen en verplaatsen en hebt zelfs invloed op de indeling van de balk aan de zijkant. Het zal voor iedereen waarschijnlijk even wennen zijn in het begin, maar na een paar minuten instellen en indelen vind je ongetwijfeld de juiste indeling.

Reacties (0)