PlayStation Now beschikbaar op Samsung smart tv’s

10 juni 2015 1 Minuut 0 Reacties
PlayStation-Now

Eind vorig jaar werd het al aangekondigd maar vanaf deze week is het pas beschikbaar; PlayStation Now op smart tv's van Samsung. De dienst van Sony komt dus voor het eerst beschikbaar op hardware die niet van de Japanse fabrikant zelf is.

PlayStation Now is een dienst van Sony waarmee PlayStation 3-games vanuit de cloud naar mobiele apparaten, computers en tv’s gestreamd kunnen worden. Hiervoor is een speciale app vereist die sinds deze week dus ook op smart tv’s van het Koreaanse Samsung beschikbaar is. Dit is opvallend omdat Sony niet eerder diensten voor hardware van andere fabrikanten uitbracht.

PlayStation Now is echter in Europa nog niet beschikbaar maar daar komt dit jaar nog verandering in. In Engeland wordt later dit jaar een een uitgebreide beta uitgebracht, daarna zou de rest van Europa moeten volgen. Naast Samsung smart tv’s is PlayStation Now te gebruiken op de PlayStation 4, de PlayStation Vita en de PlayStation TV. Sinds vorige maand kan de dienst ook op de oudere PS3 gebruikt worden en daarnaast kun je PlayStation Now gebruiken op de 2015 Blu-ray spelers van de Japanse fabrikant.

De PlayStation Now-app verschijnt in de app store op Samsung smart tv’s uit 2015. Om de games in de app te spelen is echter wel een PS4 Dualshock controller vereist.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)