Playstation 3 krijgt deze zomer 3D update

18 januari 2010 1 Minuut 0 Reacties
Sony-PlayStation-3

Sony's Playstation 3 krijgt deze zomer nog een firmware update welke het mogelijk moet maken om 3D Blu-ray films af te kunnen spelen en ook 3D spellen voor de PS3 te kunnen spelen. Het enige nadeel is dat je wel een 3D TV moet hebben om van het 3D effect te kunnen genieten en dan heb je natuurlijk die leuke brilletjes nog, die je als het goed is bij de TV meegleverd krijgt.

De PS3 is een bijzonder slim apparaat en een hele goede zet van Sony. De meeste apparaten zijn namelijk ‘backward compatible’, waarmee gezegd wordt de standaards en formaten uit het verleden er ook door ondersteund worden, maar de PS3 is ‘forward compatible’, wat dus wil zeggen dat met een simpele update nieuwe standaarden en formaten ondersteund kunnen worden. Dit voordeel kan voor een groot deel toegewezen worden aan de zeer krachtige Cell processor (die we ook terug vinden in Toshiba’s Cell TV).

Niet alleen kan de 3D standaard heel gemakkelijk toegevoegd worden aan de mogelijkheden van de Playstation 3, maar ook kan door de flexibiliteit van het apparaat de nieuwste HDMI versie ondersteund worden, kunnen de nieuwste video en audio codecs simpel toegevoegd worden, en kan je toekomstige applicaties zoals Facebook en het NOS journaal binnen no-time installeren, zonder problemen.

Concluderend kunnen we zeggen dat de PS3 een perfect voorbeeld is van een product dat zeer lang mee kan gaan door een goede structuur van hardware en software, wat van veel apparatuur niet gezegd kan worden.

Bron: Sony

Reacties (0)