Pioneer stelt HDR10+ update voor UDP-LX500 en UDP-LX800 uit

05 juli 2019 2 Minuten 0 Reacties
Pioneer_udp-lx500b-Chassis

Slecht nieuws voor de bezitters van een Pioneer UDP-LX500 of UDP-LX800 Ultra HD Blu-ray spelers. De beloofde HDR10+ update is weer uitgesteld.

Slecht nieuws voor de bezitters van een Pioneer UDP-LX500 of UDP-LX800 Ultra HD Blu-ray speler. Afgelopen december liet de Japanse fabrikant weten een update voor de spelers uit te rollen waarmee ondersteuning voor HDR10+ toegevoegd wordt. De update had in het voorjaar van dit jaar al moeten verschijnen, maar is blijkbaar uitgesteld. Pioneer laat weten dat de update door niet nader genoemde ontwikkelingsproblemen pas in het najaar van 2019 zal verschijnen. Pioneer verontschuldigt zichzelf daarbij tegenover bezitters van de spelers en zal meer informatie verstrekken zodat de firmware gefinaliseerd is. Hieronder vind je het originele bericht.

De UDP-LX500 en UDP-LX800 zijn vanuit de doos voorzien van HDR-ondersteuning, specifiek voor de formaten HDR10 en Dolby Vision. Dit zijn momenteel ook de meestvoorkomende formaten op Ultra HD Blu-ray discs, maar de opmars van HDR10+ is inmiddels begonnen. Deze HDR-standaard, mede-ontwikkeld door Samsung, beschikt net als Dolby Vision over dynamische metadata waardoor de HDR-weergave per scene of shot geoptimaliseerd kan worden.

Advertentie

Pioneer laat vandaag weten dat de UDP-LX500 en UDP-LX800 binnenkort ook ondersteuning voor HDR10+ kunnen verwachten. Beide spelers worden in het voorjaar van 2019 voorzien van nieuwe firmware. De update kan tegen die tijd gratis en via WiFi worden gedownload.

Onlangs hebben we de Pioneer UDP-LX500 aan een uitgebreide review onderworpen, met onderstaande quote als belangrijkste conclusie;

Deze Pioneer haal je in de eerste plaats in huis omdat je een audiofiele allesspeler zoekt. Als bonus is het bovendien een uitmuntende Ultra HD Blu-ray speler met ondersteuning voor Dolby Vision. Maar hij heeft een aantal belangrijke compromissen gesloten. Alhoewel het een Ultra HD Blu-ray speler is, doet de Spartaanse gebruiksinterface meer denken aan audiospeler. Alle internet streaming toepassingen zijn achterwege gelaten en de video mediaspeler mag net iets vollediger. Op audiovlak is er geen analoge multikanaal uitgang en wie balanced XLR uitgangen wenst moet het hogere model (de UDP-LX800) kiezen.

Reacties (0)