Pioneer introduceert BDP-LX88 en BDP-LX58 en Blu-ray spelers

03 september 2014 3 Minuten 0 Reacties
BDP_LX88-Pioneer-2

De Pioneer BDP-LX88 en BDP-LX58 Blu-ray spelers beschikken onder meer over twee HDMI 2.0-poorten, 4K Ultra HD-upscaling en ondersteuning voor hoge resolutie audio.

Pioneer brengt naast twee nieuwe mediastreamers ook twee nieuwe high-end Blu-ray spelers naar Nederland. De nieuwe line-up bestaat uit de BDP-LX88 en BDP-LX58, twee modellen die respectievelijk de in 2000 gelanceerde DV-AX10 en in 2008 gelanceerde BDP-LX91 opvolgen.

Pioneer BDP-LX88 en BDP-LX58

Beide Blu-ray spelers beschikken over een aangepast, ultrastijf chassis. Het net zo stijve, stille schijfmechanisme geeft volgens de fabrikant trillingen geen kans, wat een beter signaal moet verzorgen. Het metalen chassis is 1,6 mm dik en onderaan versterkt met een metalen plaat van 3 mm. Zo weegt de BDP-LX88 wel 13,4 kilogram en de BDP-LX58 9,9 kilogram. Uniek voor de BDP-LX88 is de constructie met drie kamers, waardoor het gedeelte voor de voeding, de digitale circuits en de analoge circuits allemaal van elkaar gescheiden zijn. Zo wordt ongewenste interferentie voorkomen.

De Pioneer BDP-LX88 en de BDP-LX58 zijn high-end modellen en beschikken dus ook over de nieuwste features en functies. Ze voldoen aan de nieuwste HDMI 2.0-specificatie en zijn uitgerust met 4K Ultra HD 60p-upscaling. Eigenaars van een van de PQLS-compatibele (Precision Quartz Lock System) Pioneer AV-receivers kunnen profiteren van deze Pioneer technologie die de ruis grotendeels elimineert die kan ontstaan in de digitale verbinding tussen de toestellen. Naast PQLS heeft de BDP-LX88 ook een Precision Audio beheersysteem met interne klok. Dat beperkt de ruis via de analoge audio-uitgangen.

Bij beide spelers kan het bijna ruisloze signaal worden geconverteerd naar een analoog signaal via een DAC-gedeelte. In de BDP-LX88 zorgt een hoogwaardige Sabre32 ES9018 DAC-chip ervoor dat het signaal met uiterste precisie wordt omgezet naar analoog. In stereomodus gebruikt de BDP-LX88 vier DAC-circuits voor elk audiokanaal. De BDP-LX58 gebruikt een Sabre32 ES9011 DAC-chip.

De Pioneer BDP-LX88 en BDP-LX58 bieden ondersteuning voor een groot aantal bestandsformaten. Beide spelers lezen Blu-raydisks (ook BD-R/RE-varianten), dvd’s (ook DVD±R/RW-versies), cd’s en Super Audio cd’s en dvd-audioschijven. De compatibiliteit met audiobestanden gaat van mp3, WMA, FLAC en APE tot DSD (2,8 MHz), LPCM, WAV, ALAC enzovoort. Lossless hogeresolutiebestanden (max. 192 kHz/24 bits) in FLAC, ALAC, LPCM (WAV) en AIFF worden ook ondersteund, net als meerkanaalsbestanden (FLAC, DSD en WAV). De spelers zijn bovendien compatibel met videobestanden zoals MPG, MP4, TS, M4V, AVI, MOV, DivX plus HD, WMV en MKV. Voor filmliefhebbers is het goed om te weten dat hoge resolutie audiotracks ondersteund worden, en ook het nieuwe Dolby Atmos kan naar een receiver doorgestuurd worden.

De BDP-LX88 en de BDP-LX58 beschikken over twee HDMI-uitgangen. Hierdoor kan je deze toestellen tegelijk met een AV-receiver én een display verbinden via HDMI. De BDP-LX88 is uitgerust met gebalanceerde en ongebalanceerde analoge uitgangen voor stereogeluid, net als met optische en coaxiale digitale uitgangen. De BDP-LX58 heeft ongebalanceerde analoge uitgangen voor stereogeluid en een coaxiale digitale uitgang. Beide spelers hebben twee USB-poorten: één op het voorpaneel en één aan de achterkant. Met de LAN-poort kan de BDP-LX88/BDP-LX58 (allebei DLNA-compatibel) worden aangesloten op een thuisnetwerk, waardoor ook toegang tot YouTube en Picasa mogelijk is.

Prijs en beschikbaarheid

De BDP-LX88 is beschikbaar in zwart of zilver vanaf december 2014, voor een adviesprijs van 1.599 euro. De BDP-LX58 verschijnt in oktober al voor 699 euro.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)