Pioneer brengt HDR10+ naar UDP-LX500 en UDP-LX800 UHD Blu-ray spelers

13 december 2018 1 Minuut 0 Reacties
Pioneer-UDP-LX500

Pioneer bracht eerder dit jaar twee Ultra HD Blu-ray spelers op de markt, in de vorm van de UDP-LX500 en UDP-LX800. Beide modellen zijn voorzien van de nieuwste technieken en standaarden, maar HDR10+ ontbrak nog. Daar komt middels een firmware-update binnenkort verandering in.

De UDP-LX500 en UDP-LX800 zijn vanuit de doos voorzien van HDR-ondersteuning, specifiek voor de formaten HDR10 en Dolby Vision. Dit zijn momenteel ook de meestvoorkomende formaten op Ultra HD Blu-ray discs, maar de opmars van HDR10+ is inmiddels begonnen. Deze HDR-standaard, mede-ontwikkeld door Samsung, beschikt net als Dolby Vision over dynamische metadata waardoor de HDR-weergave per scene of shot geoptimaliseerd kan worden.

Pioneer laat vandaag weten dat de UDP-LX500 en UDP-LX800 binnenkort ook ondersteuning voor HDR10+ kunnen verwachten. Beide spelers worden in het voorjaar van 2019 voorzien van nieuwe firmware. De update kan tegen die tijd gratis en via WiFi worden gedownload.

Onlangs hebben we de Pioneer UDP-LX500 aan een uitgebreide review onderworpen, met onderstaande quote als belangrijkste conclusie;

Deze Pioneer haal je in de eerste plaats in huis omdat je een audiofiele allesspeler zoekt. Als bonus is het bovendien een uitmuntende Ultra HD Blu-ray speler met ondersteuning voor Dolby Vision. Maar hij heeft een aantal belangrijke compromissen gesloten. Alhoewel het een Ultra HD Blu-ray speler is, doet de Spartaanse gebruiksinterface meer denken aan audiospeler. Alle internet streaming toepassingen zijn achterwege gelaten en de video mediaspeler mag net iets vollediger. Op audiovlak is er geen analoge multikanaal uitgang en wie balanced XLR uitgangen wenst moet het hogere model (de UDP-LX800) kiezen.

Reacties (0)