‘Philips tv’s vanaf 2014 krijgen Android TV 8 (Oreo)-update’

28 juni 2018 1 Minuut 5 Reacties
preview PHilips 65POS9602

TP Vision, het bedrijf dat Philips televisies op de markt brengt in Europa, werkt momenteel aan een Android TV 8 (Oreo)-update voor een groot aantal modellen. Zelfs modellen die in 2014 gelanceerd zijn zouden de software-update krijgen, zo meldt toengel.net op basis van eigen bronnen.

Android TV Oreo voor groot aantal Philips tv’s

De Philips 4K Ultra HD televisies die beschikken over een MediaTek-processor zouden de update kunnen verwachten, en dat betekent dat zelfs modellen uit 2014 de nieuwste versie van het Android TV smart tv-platformen kunnen krijgen. Wanneer de updates exact uitgerold worden is echter niet duidelijk.

Android TV 8 (Oreo) is onlangs door Google aangekondigd. Deze nieuwste versie van het Android TV smart tv-platform biedt een volledig nieuw ontwerp van het startscherm, met meer focus op de inhoud. De grote tegels op de eerste rij behoren hiermee tot het verleden.

Volgens Google is het doel dat de gebruiker binnen één klik direct naar zijn favoriete content (film, serie, etc.) moet kunnen gaan. In zogenaamde kanalen wordt vergelijkbare content samengepakt om het zo eenvoudiger te maken om te zoeken en selecteren. Daarbij wordt de integratie van de Google Assistant een stuk belangrijker en prominenter.

Zodra TP Vision de updates voor de Philips televisies officieel aankondigt laten we dit direct weten.

Reacties (5)