‘Philips toont OLED TV tijdens IFA 2012’

24 april 2012 1 Minuut 0 Reacties
Philips-HDTV

LG en Samsung toonden in januari hun eerste OLED modellen al en Panasonic en Sony gaven kort daarna aan druk bezig te zijn met de ontwikkeling van OLED TV's. Als we de bronnen van Digitimes mogen geloven zal ook Philips in september van dit jaar, tijdens de IFA 2120 beurs, haar eerste OLED TV aan het publiek tonen.

Waar Sony volgens de laatste geruchten gebruik zou willen maken van Samsung’s OLED panelen en Panasonic haar eigen panelen maakt, zou Philips LG benaderd hebben voor de productie van OLED panelen. Philips heeft haar TV divisie onlangs ondergebracht in een joint venture met TPV Technology maar dat betekent niet dat de naam Philips verloren gaat. Philips is nauw betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe TV’s en de nieuwe modellen zullen ook gewoon de naam Philips blijven dragen.

De eerste Philips OLED TV wordt dan wellicht eind dit jaar getoond maar het zal puur gaan op een prototype. De eerste modellen die klaar zijn voor de markt worden pas in de tweede helft van 2013 verwacht.

Bron: FlatpanelsHD


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)