Philips, Sharp en Toshiba gaan ook voor de universele 3D bril

03 september 2011 1 Minuut 0 Reacties
3d-bril-initiatief

Begin vorige maand kondigden een aantal fabrikanten, waaronder Samsung, Panasonic en Sony, al aan samen te gaan werken voor de ontwikkeling van één universele 3D bril die op alle TV's van deze merken zou werken. Deze week hebben Philips, Sharp en Toshiba bekendgemaakt zich te zullen aansluiten bij deze alliantie, genaamd het "Full HD 3D Glasses Initiative".

Naast deze fabrikanten doen ook TCL en brillenfabrikant XpanD mee aan de ontwikkeling. Als we even om ons heen kijken zien we dat alleen LG nog ontbreekt. Daar zit wel een logische reden achter; LG focust zich voornamelijk op de passieve Cinema 3D techniek in haar LCD/LED TV’s en gebruikt de actieve 3D techniek, waarvoor de universele 3D bril ontwikkeld wordt, alleen in haar plasma TV’s. De verwachting is dat we in 2012 de eerste universele 3D brillen bij de TV’s geleverd gaan zien worden.

Het idee is dan dat je zomaar even met je Panasonic 3D bril bij de buren binnen kunt wippen en 3D content kunt bekijken op hun 3D LED TV van Samsung. Hopelijk kan door de standaardisatie de prijs van de actieve 3D bril ook wat verlaagd worden.

Bron: FlatpanelsHD

Reacties (0)