Philips, Samsung en andere TV fabrikanten krijgen miljoenenboete

05 december 2012 1 Minuut 0 Reacties
Philips-PFL5007-design

De grotere TV fabrikanten verkeren nagenoeg allemaal al in zwaar weer door de economische situatie en de verzadiging van de markt. Een aantal van deze fabrikanten krijgt het nog even wat zwaarder want de Europese Unie heeft deze week een aantal forse boetes uitgedeeld voor het maken van prijsafspraken. Onder meer Philips en Samsung zijn schuldig bevonden.

Philips heeft de grootste boete gekregen van maar liefst 313 miljoen euro en moet daarnaast samen met LG nog eens 392 miljoen euro ophoesten. LG zelf moet 296 miljoen euro betalen, Samsung krijgt een boete van 151 miljoen euro en ook Panasonic komt nog ongeschonden uit de strijd met een boeten van 157 miljoen euro. Kleinere fabrikanten als Toshiba en Technicolor moeten respectievelijk 28 en 39 miljoen euro betalen.

De reden voor deze hoge boetes is dat de fabrikanten tussen 1996 en 2006 verschillende prijsafspraken voor componenten van monitoren en TV’s, het verdelen van klanten en het beperken van de productie gemaakt hebben, iets dat natuurlijk verboden is. De uitgedeelde boetes zijn fors maar hadden nog veel hoger uit kunnen vallen als de fabrikanten niet meegewerkt hadden aan het onderzoek. Overigens is Philips, de belangrijkste speler in de zaak, het niet eens met de uitspraak en gaat in hoger beroep.

via: Tweakers


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)