Philips OLED803 oled-tv opnieuw gelanceerd tijdens IFA

30 augustus 2018 2 Minuten 0 Reacties
Philips_55OLED803_lifestyle

De nieuwe OLED803 oled tv komt in een formaat van 55-inch en 65-inch, en beschikt over een verbeterde versie van de vorig jaar aangekondigde P5-processor. 

TP Vision heeft vandaag diverse nieuwigheden op het gebied van tv gepresenteerd. Naast het nieuwe OLED+ label en de nieuwe Philips OLED903 oled-tv komt het bedrijf met de Philips OLED803. Deze serie kennen we al van begin dit jaar maar deze week worden de tv’s officieel uitgebracht.

Philips OLED803

De Philips OLED803 oled-tv werd afgelopen januari al aan het publiek getoond tijdens een Philips-evenement in Amsterdam. Toch is de tv nog niet op de markt verschenen maar dat moet wel dit jaar nog gebeuren. TP Vision heeft de OLED803 inmiddels tijdens IFA 2018 aangekondigd, inclusief een vernieuwde P5-processor.

De nieuwe oled tv komt in een formaat van 55-inch en 65-inch, en beschikt dus over een verbeterde versie van de vorig jaar aangekondigde P5-processor. De 2e generatie P5-chip beschikt over de nieuwe Perfect Natural Reality contrastversterkende technologie die gebruik maakt van een nieuw geavanceerd en intelligent contrast-algoritme in combinatie met de bestaande systemen van P5.

Advertentie

Ook komt de OLED803 met een oled-paneel van 2018, waarbij de subpixels een nieuwe en verbeterde vorm hebben gekregen. De antireflecterende coating zorgt ervoor dat de televisie een betere zwartweergave biedt en 10% meer lichtopbrengst heeft (tot wel 1000 nit) in vergelijking met modellen van 2017.

Daarnaast komt de televisie met alles dat je van een premium toestel mag verwachten, waaronder HDR-ondersteuning (HDR10, HLG en HDR10+), Android TV-software, de 4K-resolutie en Ambilight aan drie zijden. Ook is er ondersteuning voor spraakbediening middels Amazon Alexa en Google Assistant aanwezig.

Het design is ten opzichte van het model dat in januari getoond werd niet veranderd. De modellen komen zonder zichtbaar audiosysteem. De drie lange woofers aan de achterkant worden ondersteund door twee passieve speakers voor een diepe bass. De naar beneden gerichte speaker en de speakers voor hoge en middentonen zijn vervangen door een grotere middentoon-speaker met een aparte zachte dometweeter voor beter stereogeluid. De voet is simplistisch en strak, met op de linkervoet subtiel het Philips-logo.

De 65-inch 65OLED803 zal 3.199 euro gaan kosten, terwijl de 55-inch 55OLED803 een prijs van 2.199 euro meekrijgt.

Review Philips OLED803

Wil je al weten wat je van de Philips OLED903 oled-tv kunt verwachten? Wij hebben de tv onlangs reeds aan een uitgebreide review onderworpen.

Reacties (0)