Philips lanceert premium Fidelio X3 hoofdtelefoon

21 januari 2020 1 Minuut 0 Reacties
Philips Fidelio X3

Philips Audio brengt in 2020 een groot aantal nieuwe audioproducten op de markt, waaronder de Fidelio X3. Deze premium hoofdtelefoon is volgens het bedrijf ontwikkeld voor diegenen die optimale audioprestaties, een stijlvol ontwerp en draagcomfort zoeken.

Philips Fidelio X3 hoofdtelefoon

Philips noemt de Fidelio X3 zelf een ‘audiofiele’ hoofdtelefoon, en dat is nogal een statement. Het model staat dan ook in het teken van een premium audiokwaliteit. Eén van de belangrijkste kenmerken is het ‘open-back’ design, waarbij de achterzijden van de oorschelpen open zijn.

Philips geeft zelf ook al aan wat je kunt verwachten van de audioweergave. Philips Sound staat volgens het bedrijf namelijk voor duidelijk aanwezige lage tonen en een warme midrange, met de focus op een strakke en impactvolle scheiding van instrumenten en vocalen. Dit gecombineerd met een gedetailleerde en schone weergave van de hoge tonen. De weergave moet vooral wijd, open en natuurlijk zijn, aldus Philips.

De meerlagige 50mm polymeerdrivers (met gelvulling voor een betere demping) en het krachtige neodymium motorsysteem maken volgens Philips ook een natuurlijke weergave van de hoge frequenties en een nauwkeurige ruimtelijke weergave mogelijk. De dubbellaags oorschelpen met een nieuwe, rigide constructie reduceren vibraties. Ook zijn de drivers in een hoek van 15 graden geplaatst om beter bij de natuurlijke vorm van het oor te passen.

Ook het design heeft een premium make-over ondergaan. De Fidelio X3 komt met akoestisch transparante Kvadrat speakerstof en het donker gesatineerd stalen frame is bekleed met zwart Muirhead-leder. Deze is gecombineerd met een dikke vilten hoofdband en fluwelen oorkussens met traagschuim voor een optimaal comfort.

Voor optimale prestaties kan Fidelio X3 ook in gebalanceerde modus worden gebruikt om het linker- en rechterkanaal van elkaar te scheiden, zodat de crosstalk wordt verminderd en de stereoscheiding nog verder wordt verbeterd. De meegeleverde uitgebalanceerde, getwiste kabel is voorzien van MMCX-connectoren voor een aansluiting op audioapparaten met hoge resolutie.

Prijs en beschikbaarheid

De Philips Fidelio X3 moet voor de zomer in de Nederlandse en Belgische winkels liggen. De prijs bedraagt 349 euro.

Reacties (0)