Philips komt met passieve ‘Easy 3D’ TV’s naast nieuwe ‘3D Max’ actieve 3D TV’s

08 maart 2011 1 Minuut 2 Reacties
easy3d-philips

Philips is na LG de tweede fabrikant die met een aantal passieve 3D TV's op de markt komt. De eerste hebben we al gezien, de Cinema 21:9 Gold 3D LED TV, maar daarnaast zal ook de nieuwe 7000 serie beschikken over de passieve 3D technologie, door Philips 'Easy 3D' genaamd.

De nieuwe passieve 3D series zullen naast de ‘normale’ 3D TV’s met actieve 3D technologie verkocht worden. De techniek hiervoor heeft Philips omgedoopt tot ‘3D Max’. De high-end series – 9000 serie en 8000 serie – zullen gebruik maken van deze techniek, naast ook de Cinema 21:9 Platinum serie.

Easy 3D

Deze passieve 3D techniek heeft als belangrijkste voordeel dat de 3D bril geen batterij en elektronica hoeft te bevatten waardoor hij licht is en goedkoper gemaakt kan worden. Een nadeel van deze techniek is dat de resolutie van het beeld gehalveerd wordt en materiaal niet in Full HD resolutie weergegeven kan worden. Philips claimt dat Easy 3D TV’s comfortabeler zijn om naar te kijken en dat de 3D Max TV’s de beste en nieuwste 3D technieken bevatten.

Advertentie

3D Max

Voordeel van de actieve 3D techniek is dat materiaal in een Full HD resolutie weergegeven kan worden. Nadeel is dat de bril, door een batterij en extra elektronica voor synchronisatie, wat zwaarder is. Actieve 3D TV’s hebben ook meer (al is het steeds minder) last van het crosstalk effect.

De Philips 3D TV’s beschikken ook over 2D naar 3D conversie waarbij standaard 2D materiaal softwarematig door de TV omgezet kan worden naar de derde dimensie. De kwaliteit hiervan is niet altijd even hoog en de functie is ook niet voor alle content even geschikt.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Sjoerd

Sjoerd
07 december 2012 om 13:28

Ik weet dat je geen site voor de nederlandse taal hebt maar het woordje “content” betekend in het nederlands “tevreden” en niet “inhoud”. Mateloos storend al die verkeerde engelse woorden….
Wat is er verkeerd aan het nederlandse woord inhoud?

Inloggen


07 december 2012 om 13:33

Daar is niks verkeerds aan. Er zijn meer Nederlandse worden met een dubbele betekenis. Daarbij worden ook meer Engelse woorden gewoon in het Nederlands gebruikt, vooral op het gebied van elektronica. It’s the way it is 😉

Inloggen