Philips brengt persoonlijk luisterprofiel naar 2021 televisies

04 maart 2021 1 Minuut 1 Reacties
Philips OLED706

Het gehoor verschilt per persoon en daarom is het lastig om één of een klein aantal audiopresets te creëren waarmee alle gebruikers van een tv tevreden zijn. TP Vision, het bedrijf achter het Philips tv-merk in Europa, is daarom een samenwerking aangegaan met het Duitse Mimi Hearing Technologies. Samen maken deze bedrijven het mogelijk een persoonlijk luisterprofiel aan te maken op een televisie.

2021 televisies van Philips komen met een speciale functie waarmee je een persoonlijk luisterprofiel kunt samenstellen. Dit doe je door een gehoortest / luistertest te doen via een app op je iPhone of Android-smartphone. Vervolgens krijg je een Hearing ID-profiel die je eenvoudig met je tv kunt koppelen middels een QR-code. Het resultaat is een gepersonaliseerde en geoptimaliseerde audioweergave die – volgens TP Vision – moet zorgen voor een nog betere tv-ervaring.

Het luisterprofiel wordt gemaakt middels een algoritme waarmee gekeken wordt naar meer dan 100 parameters. Zo wordt er onder meer getest welke tonen wel en niet hoorbaar zijn voor de gebruiker en in hoeverre audio nog te horen is wanneer dit gemaskeerd wordt door achtergrondgeluiden zoals ruis. Meerdere gebruikers kunnen een eigen profiel aanmaken, maar dit profiel is dan wel alleen bruikbaar wanneer alleen de betreffende persoon voor de televisie zit. Hoe en of de functie werkt wanneer het hele gezin voor de tv zit is niet duidelijk. Wel is er een gastmodus aanwezig voor wanneer er geen profiel aangemaakt of noodzakelijk is.

De functie krijgt de naam Mimi Sound Processing mee en zal dit jaar beschikbaar zijn op de OLED856, OLED806, OLED706, PML9506, PUS9206, PUS9006 en PUS8506 tv-series van Philips. Bekijk de complete oled tv line-up van Philips voor 2021 en de Philips 2021 lcd led tv line-up.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Audiofreak1

Audiofreak1
04 maart 2021 om 20:03

Bij Loewe is deze functie sinds 3 jaar actief. Je kunt zoveel accounts aanmaken als je wil.

Inloggen