Philips 65PUS9809 4K Ultra HD tv krijgt geen HEVC en 4K Netflix

14 juli 2014 2 Minuten 0 Reacties
Philips-65PUS9809

Afgelopen week kondigde TP Vision de Philips 65PUS9809 aan, de high-end tv voor dit jaar. Dit model beschikt over de hoge 4K-resolutie en leek ook over een HEVC-decoder te beschikken. Vandaag blijkt echter dat dit model toch geen ondersteuning voor HEVC-materiaal biedt en dat het daardoor dus ook niet mogelijk is om 4K-materiaal van Netflix te bekijken.

We hebben dit jaar al heel wat 4K Ultra HD tv’s voorbij zien komen de meeste modellen zijn uitgerust met de HEVC-codec voor het weergeven van gecomprimeerd 4K-materiaal. Diverse streamingdiensten en demovideo’s maken gebruik van deze codec en aangezien er nog nauwelijks 4K-content te verkrijgen is zijn bezitters van deze nieuwe tv’s grotendeels afhankelijk van HEVC-ondersteuning.

Eerder dit jaar bleek al dat de high-end Panasonic AX800-serie en de Philips PUS7809-serie geen ondersteuning voor HEVC-materiaal en/of 4K Netflix bieden. Dat is gezien de beschikbaarheid van content nogal een forse aderlating en je zou zeggen dat fabrikanten deze fout niet nog eens maken. Het blijkt nu echter dat het topmodel van TP Vision, de 65PUS9809, wederom geen ondersteuning voor materiaal met de HEVC-codec krijgt.

De 65PUS9809 beschikt over alles wat je kan wensen, inclusief HDCP 2.2-ondersteuning en HDMI 2.0-poorten, maar wat heb je aan al dat moois als je de maximale resolutie niet kunt benutten? Tegenover HDTVtest bevestigt TP Vision dat het bedrijf de markt goed in de gaten houdt maar pas de knoop doorhakt zodra duidelijk wordt wat de standaard wordt. Mogelijk wordt er tegen die tijd een externe decoder voor de 4K Ultra HD tv’s van het bedrijf uitgebracht.

Advertentie

At TP Vision, we are closely following the industry developments with new compressing technologies that have the potential to deliver even better video streams in 4K, such as HEVC. Once we are certain that the main service providers in our markets will start delivering content in the HEVC standard, HEVC will certainly be on our roadmap. For the 9809 TV sets we are currently evaluating customer needs and possibilities to offer an external HEVC solution as needed.

Wat ons betreft een vreemde keuze aangezien we nu al kunnen zien dat HEVC noodzakelijk gaat zijn om een groot deel van het 4K-aanbod te bekijken. Maar, laten we hopen dat bezitters van de Philips tv’s zonder extra kosten in de toekomst alsnog 4K-content via onder meer Netflix kunnen bekijken.

Update: Philips heeft in september 2014 drie nieuwe series geïntroduceerd. Het gaat om de high-end PUS9109-serie, de PUS8909-serie met gebogen display en de betaalbare PUS7909-serie. Alle drie de series bestaan uit modellen met 4K Ultra HD-resolutie. Lees meer over de nieuwe series. Philips heeft daarnaast de UHD 880 4K mediaspeler geïntroduceerd waarmee bezitters van Philips tv’s toegang krijgen tot HEVC-decoding en Android L.

Lees meer over waar je op moet letten als je een 4K Ultra HD tv wilt kopen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)