Panasonic wil apps voor mobiele apparaten ook naar tv’s brengen

20 januari 2014 1 Minuut 0 Reacties
Panasonic-2014-smart-tv

Panasonic is nog niet overtuigd van het feit dat Smart tv's ook echt 'slim' zijn. Volgens de Japanse fabrikant wordt het maximale nog niet uit deze tv's gehaald en moeten onder meer mobiele applicaties ook op Smart tv's beschikbaar gesteld worden.

Merwan Mereby, vicepresident content en diensten bij Panasonic, laat in een interview met Venturebeat weten dat het bedrijf mobiele applicaties die gericht zijn op tablets en smartphones ook naar tv’s wil brengen. Hiermee worden deze televisies volgens het bedrijf pas echt slim.

Volgens Mereby is het app-aanbod één van de belangrijkste redenen waardoor gebruikers van smartphones en tablets hun apparaat als onmisbaar zien. Dit effect wil de Japanse fabrikant ook naar Smart tv’s brengen. Eén van de manieren waarop Panasonic dit voor elkaar wil krijgen is ondersteuning voor HTML5. Deze standaard wordt door nagenoeg alle grote platformen ondersteund waardoor apps eenvoudiger voor meerdere platformen ontwikkeld kunnen worden.

Daarbij erkent Mereby dat er momenteel teveel verschillende platformen voor Smart tv’s zijn waardoor het voor ontwikkelaars lastig is om één app voor alle platformen uit te brengen. Fabrikanten zouden zich volgens Panasonic moeten inspannen om met één standaard te komen. Opvallend is dat Panasonic begin deze maand juist aankondigde toekomstige Smart tv’s te gaan uitrusten met Firefox OS, een platform dat door geen enkele andere tv-fabrikant gebruikt wordt.

Reacties (0)