Panasonic vernieuwt aanbod van DAB+ radio’s voor thuis en onderweg

18 februari 2020 2 Minuten 2 Reacties
Panasonic DM502 – WHITE – 003

De Japanse fabrikant Panasonic heeft bekend gemaakt drie nieuwe audioproducten met ondersteuning voor DAB+ op de markt te willen brengen. Het gaat om een stereosysteem, een klokradio en een draagbare radio die spatwaterdicht is.

SC-DM504: Premium stereosysteem

De DM504 (in België verkocht als de DM502) wordt door het bedrijf omschreven als een premium micro hifi systeem. Het apparaat moet door zijn houten luidsprekerbehuizing in staat zijn om heldere stemgeluiden en natuurlijke lage tonen voort te brengen. De knoppen zijn extra groot en zodoende eenvoudig te bedienen. Alle gangbare audioformaten worden ondersteund en natuurlijk is er ook een FM-tuner aanwezig. De radio beschikt over de mogelijkheid om muziek te streamen vanaf je apparaten, maar heeft ook een ingebouwde cd-speler.

RF-D30BT: Spatwaterdichte radio

Deze radio is vooral ontworpen om draagbaar te zijn. Het apparaat is afgewerkt met een metalen luidsprekerrooster, maar heeft zachte randen en grote knoppen. Opladen gaat via USB, wat waarschijnlijk betekent dat je gewoon de lader van je smartphone kunt gebruiken. Verbinden met diezelfde smartphone gaat via Bluetooth. De radio is spatwaterdicht en ondanks het ontbreken van een officieel certificaat meldt Panasonic dat het ontwerp voldoet aan de IPX4-standaard. Je kunt dus lekker onder de douche naar muziek luisteren en de luidsprekers moeten luid genoeg zijn om boven de hardste waterstralen uit te komen.

RC-D8: Wekkerradio met extra’s

De kleinste radio van het stel zal voornamelijk voor en na het slapengaan gretig aftrek vinden. Het apparaatje beschikt over een groot display dat ook zonder (lees-)bril prima te zien is. Voor stellen die op verschillende momenten wakker gemaakt willen worden is er de dubbele alarmfunctie. Tenslotte kan je smartphone worden opgeladen door de aanwezigheid van een USB-poort.

Prijs en beschikbaarheid

De drie radio’s hebben helaas nog geen prijs meegekregen. Die zullen worden toegevoegd wanneer Panasonic deze beschikbaar maakt.

Benieuwd naar de andere av-producten die Panasonic op de markt brengt? Neem dan eens een kijkje in ons jaaroverzicht.

Reacties (2)