Panasonic verhoogt 3D TV productie met 30 procent

20 april 2010 1 Minuut 0 Reacties
panasonic-blu-ray3d2-728-75

Panasonic heeft nu al besloten om haar 3D televisie productie met 30 procent te verhogen, mede door de, volgen Panasonic, de sterke reactie van de consument op de nieuwe technologie. Toen Panasonic triomfantelijk bekend maakte dat ze haar volledige 3D TV voorraad uitverkocht had in de VS was het al voor de hand liggend dat het hoofdkantoor in Japan zou reageren met een verhoging van de productie, wat nu dus het geval is.

Het hoofd van de TV tak van Panasonic, Hirotoshi Uehara, geeft aan dat Panasonic een sterke reactie van het publiek gemerkt heeft en er dus voor kiest om de 3D TV productie met 30 procent te verhogen ten opzichte van het originele plan. Panasonic hoop dat het niet alleen bij de entertainment markt blijft, maar dat ook de zakelijke markt de voordelen van 3D gaat zien. Volgens Uehara zou 3D TV niet gelimiteerd moeten zijn tot broadcasting, maar het zou toegepast moeten worden op meerdere facetten van de markt, zoals video conferences of PowerPoint presentaties.

De grote TV fabrikanten zijn snel geweest met het omarmen van de nieuwe technologie en ze hebben vooral een grote kans gezien om een nieuwe generatie televisies de markt in te drukken terwijl het algemene publiek nog worstelt met HD. Maar de fabrikanten zijn niet alleen. Content providers als Sky 3D (broadcast) en film studio’s willen maar al te graag 3D content naar de huiskamer brengen.

Reacties (0)