Panasonic toont eerste 4K Ultra HD Blu-ray disc speler

06 januari 2015 1 Minuut 2 Reacties
AX900-Panasonic

We schrijven al twee jaar over 4K Ultra HD tv's maar we wachten nog steeds op de eerste 4K Blu-ray discs en dus ook de eerste 4K Blu-ray spelers. Panasonic heeft echter vandaag tijdens CES 2015 de eerste Ultra HD Blu-ray disc speler ter wereld getoond. Helaas gaat het vooralsnog om een prototype.

Panasonic toont tijdens CES 2015 in Las Vegas de eerste Blu-ray speler die schijfjes met 4K-films kan weergeven. De standaard voor 4K Blu-ray discs wordt echter pas eind 2015 verwacht dus vooralsnog moeten we het met het idee doen. Panasonic geeft aan dat de speler reeds werkt maar dat er nog geen indicatie voor een lancering is.

We kunnen echter wel wat andere zaken opmaken uit de aankondiging van Panasonic. Zo gaan de toekomstige schijfjes door het leven als Ultra HD Blu-ray en omvat de nieuwe standaard ondersteuning voor onder meer 10-bit kleuren, HDR (High Dynamic Range), HEVC-decodering en het Rec.2020 kleurenspectrum. Panasonic liet overigens eerder vandaag weten onderdeel uit te maken van de UHD Alliance, een samenwerkingsverband dat de adoptie van 4K moet stimuleren.

Veel van de Blu-ray spelers die je momenteel in de winkels vindt zijn voorzien van het 4K Ultra HD-logo maar kunnen alleen SD- en HD-content upscalen naar de 4K-resolutie. Native 4K-discs bestaan nog niet, deze worden op zijn vroegst eind 2015 verwacht.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (2)

peter vb

peter vb
06 januari 2015 om 12:54

Nou dat is hoopgevend en nu maar hopen dat we eind 2015 eindelijk eens 4k kunnen kijken.

Inloggen
peterab

peterab
15 januari 2015 om 10:35

Nou is het dan onmogelijk om nu een speler op de markt te zetten met voldoende hardware die door middel van een update alsnog aan de laatste geldende uhd standaard kan gaan voldoen,zodat ook dubbellayer uhdbd`s afgespeeld kunnen worden tbv van native 4k.

Inloggen