Panasonic reageert op probleem zwart weergave plasma TV’s

10 februari 2010 1 Minuut 0 Reacties
panasonic-blacklevel

Eigenaren van Panasonic plasma TV's zijn de afgelopen tijd druk bezig geweest om Panasonic onder druk te zetten voor meer details over de 'automatische controle' die de fabrikant noemde als oorzaak voor plotseling veranderende zwart waarden (black levels). Zwart waarden worden volgens Panasonic na een groot aantal kijk uren naar beneden bijgesteld (helderder), wat de levensduur van een plasma TV moet vergroten. In email correspondentie van Panasonic met CNET zijn meer details naar voren gekomen.

Degenen die hoopten op een soort van update als reactie op de veranderingen in de zwart weergave zullen jammer genoeg teleurgesteld zijn. Volgens Panasonic is er namelijk helemaal niks mis; “There is nothing to fix.” Ook kon Panasonic door onder andere een gebrek aan een standaard maat voor zwart waarden niet vertellen wanneer je die veranderingen op je TV kunt verwachten of hoe erg ze zullen zijn.

Wel heeft de fabrikant aangegeven dat de 2010 modellen een verbeterde techniek zullen bevatten die een meer geleidelijke verandering mogelijk maakt. Maar dat neemt natuurlijk de zorgen van huidige bezitters niet weg aangezien je niet weet wanneer en of je beeld kwaliteit flink omlaag zal gaan.

We zullen zien of er wellicht toch nog een passende oplossing vanuit Panasonic komt.

Reacties (0)