Panasonic presenteert 65-inch TX-65EZW1004 oled tv

04 januari 2017 4 Minuten 0 Reacties
panasonic-tx-65ezw1004-oled-tv-1

Panasonic heeft tijdens CES 2017 in Las Vegas zijn tweede oled tv gepresenteerd. De Japanse fabrikant komt met de TX-65EZW1004, de opvolger van de in 2015 uitgebrachte TX-65CZ950.

Het nieuwe model krijgt in tegenstelling tot zijn voorganger een plat scherm mee en komt met diverse verbeterde technieken.

Panasonic TX-65EZW1004 oled tv

De Panasonic TX-65EZW1004 is volgens de fabrikant op nagenoeg elk vlak verbeterd en Panasonic noemt het dan ook de beste oled tv tot nu toe. Niet alleen op het gebied van beeldweergave zijn er verbeteringen doorgevoerd waardoor een hoger contrast, meer kleur en een hogere helderheid verwezenlijkt wordt, ook de audioweergave heeft een upgrade gekregen. Hiervoor werkt Panasonic samen met Technics.

Centraal in de EZW1004 staat het Master HDR oled-scherm met de 4K Ultra HD-resolutie en en een helderheid die bijna het dubbele is van traditionele oled-schermen. Daarnaast kan het scherm bijna de volledige DCI-kleurruimte weergeven, en gecombineerd moet dit volgens Panasonic voor een ultieme HDR-weergave zorgen. Ook is een Absolute Black Filter toegevoegd. Dit filter absorbeert het omgevingslicht en reflecties, zodat delen van het beeld die zwart moeten zijn, er ook echt zwart uit zien. Bovendien wordt de magenta tint die andere OLED-schermen in heldere omstandigheden beïnvloedt, volledig verwijderd.

Er is dus ondersteuning voor HDR aanwezig en Panasonic breidt die ondersteuning dit jaar verder uit. Naast HDR10 voor onder meer streaming en Ultra HD Blu-ray discs is er nu ook ondersteuning voor Hybrid Log Gamma aanwezig. Deze standaard is in het leven geroepen voor HDR-uitzendingen via digitale tv.

Studio Colour HCX2-processor

Onder de motorkap zien we de nieuwe Studio Colour HCX2-processor terug, die moet zorgen voor een nauwkeurige kleurweergave en het verlies van details in donkere delen van het scherm moet opvangen. Dankzij haar Hollywood Lab heeft Panasonic ook een aantal semiprofessionele functies geïntegreerd. Zo kunnen professionele gebruikers, indien gewenst, hun eigen 3D Lookup Tables via SD of USB uploaden. Tevens beschikt de oled tv over Imaging Science Foundation (ISF) kalibratie instellingen en compatibiliteit met het Portrait Displays CalMAN kalibratiesysteem.

Panasonic heeft certificering van THX aangevraagd, om te garanderen dat de kijker precies te zien krijgt wat de regisseur voor ogen had, en daarbij zal Panasonic bij de Ultra HD Alliance uit de AV-industrie een ‘Ultra HD Premium‘-certificering aanvragen voor de EZW1004.

Audio van Technics

Panasonic heeft zich bij de TX-65EZW1004 niet alleen gericht op beeld. Samen met audiomerk Technics is de Dynamic Blade Speaker ontwikkeld, een slank audiosysteem met veertien meervoudige luidsprekereenheden (acht woofers, vier squawkers en twee tweeters, en een viervoudige passieve radiator om de bas een boost te geven). De technici van Technics werden betrokken bij elke stap van de ontwikkeling van de Dynamic Blade Speaker, van het design van de mechanische en elektrische circuits tot en met het afstellen van het geluid.

Smart tv opties

De TX-65EZW1004 beschikt over het vernieuwde Panasonic smart tv-platform, My Home Screen 2.0. Het vernieuwde besturingssysteem heeft functies als favoriete mappen voor meerdere gebruikers, een aanpasbare My App-knop op de afstandsbediening voor snellere toegang tot favoriete content, en een vernieuwde Media Player-app met ondersteuning voor 4K HDR10- en Hybrid Log Gamma-content. De oled tv biedt tevens ondersteuning voor IP-TV-technologie, waarbij uitzendingen rechtstreeks vanaf de server op de tv kunnen worden gestreamd naar andere apparaten. Ook is de tv compatibel met de domoticasystemen van Control4 en Crestron.

Prijs en beschikbaarheid

De Panasonic TX-65EZW1004 moet vanaf juni 2017 in Nederland te koop zijn. Een prijs is nog niet bekendgemaakt. Bekijk ook de complete Panasonic 2017 oled en lcd tv line-up. Hier vind je alle specificaties, features en prijzen. Een overzicht van alle producten die Panasonic in 2017 naar Nederland en België brengt, waaronder de nieuwe lcd led tv’s, vind je in het 2017 home cinema overzicht.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)