Panasonic lanceert TX-L65WT600 4K Ultra HD tv met THX

05 september 2013 3 Minuten 0 Reacties
Panasonic-4k-TV-Overall

Panasonic heeft tijdens IFA 2013 haar eerste 4K Ultra HD tv gelanceerd in de vorm van de 65-inch TX-L65WT600. Deze lcd led tv is echter in meerdere opzichten bijzonder.

Het is namelijk de eerste tv die ondersteuning biedt voor de HDMI 2.0 standaard en één van de eerste tv’s die een THX certificaat heeft voor de 4K-weergave. Ook dat is nog niet alles want de tv is zelfs uitgerust met een DisplayPort 1.2a aansluiting.

Panasonic WT600 4K Ultra HD TV

Met zijn THX 4K-certificatie is de 165 cm (65-inch) grote WT600 volgens Panasonic perfect voor liefhebbers van een home cinema. Deze zorgt ervoor dat kleuren, tonen en resolutie worden weergegeven zoals de regisseurs in Hollywood het voor ogen hadden. Het scherm is uitgerust met de 2.000Hz Back Light Scanning (BLS)-technologie die moet zorgen voor scherpe bewegende beelden, en 4K Intelligent Frame Creation waarmee snel bewegende veelden vloeiend weergegeven moeten worden. Het Local Dimming Pro-circuit en de Gamma Area Control moeten zorgen voor meer details in donkere of heldere gebieden van het beeld. Ook is het mogelijk om HD-content op te schalen naar 4K-resolutie middels de 4K Hexa-Processing Engine. Professionale kalibratie is mogelijk middels de ISF instellingen.

De WT600 biedt toegang tot een breed gamma aan 4K-content. Niet alleen is het mogelijk om 4K-content via de HDMI-aansluiting door te sturen, ook kun je 4K content die op een tablet of smartphone staat streamen naar de tv middels 4K Swipe & Share, en is het mogelijk om 4K content via het Smart tv platform van Panasonic te laten streamen. Fans van pc-games kunnen hun pc aansluiten op de WT600 via de 60p-compatibele DisplayPort.

Advertentie

De WT600 is de eerste TV in de markt die beschikt over een ingebouwde 4K H.264 (MPEG4)-decoder, die niet alleen het afspelen van 4K-videobestanden vanaf een USB- en SD-kaart mogelijk maakt, maar ook de weergave van 4K-content rechtstreeks vanaf het internet.

Met de ingebouwde HTML5-webbrowser van de WT600 kun je website 4K-kwaliteit bekijken waardoor details als teksten duidelijk leesbaar moeten zijn. Ook zijn bijvoorbeeld online plattegronden detailrijker weer te geven.

Smart tv en bediening

Natuurlijk kan ook Panasonic’s Smart Viera platform niet ontbreken. Dit platform biedt net als op de andere lcd en plasma modellen van de fabrikant toegang tot verschillende functies en applicaties. Middels het Panasonic 4K Channel krijg je direct toegang tot 4K-content. Dit aanbod wordt volgens Panasonic in de nabije toekomst uitgebreid. Panasonic heeft ook de my Home Screen-functies uitgebreid met voorgeprogrammeerde Home Screens. Deze bieden snel toegang tot content van favoriete providers, waaronder Eurosport en YouTube. Deze functie komt ook naar andere in 2013 gelanceerde tv’s.

De bedienings- en ingangsopties van de WT600 worden aangevuld met de Voice Interaction functie. Hiermee kun je de tv bedienen door te spreken in de microfoon van de touchpad afstandsbediening of van een smartphone of tablet waarop de app Panasonic TV Remote 2 geïnstalleerd is. Op die manier kun je snel internetcontent raadplegen of op het thuisnetwerk op zoek gaan naar een favoriet nummer.

Dat is echter nog niet alles want de tv is net als de andere high-end modellen van Panasonic voorzien van Twin HD-tuners. Met deze functie kun je een programma live bekijken terwijl een andere uitzending wordt opgenomen, of een programma bekijken terwijl er een ander gezinslid tegelijk een ander programma bekijkt op een tablet. Daarnaast is de tv voorzien van draadloos wifi met DLNA-ondersteuning.

Prijs en beschikbaarheid

De Panasonic TX-L65WT600 zal verkrijgbaar zijn vanaf eind september 2013 en heeft een adviesprijs van 6.999 euro.

Reacties (0)