Panasonic komt met op maat gemaakte Smart tv Home Screens

06 september 2013 1 Minuut 2 Reacties
Panasonic-My-home-Screen

Begin januari introduceerde Panasonic tijdens CES 2013 het nieuwe My Home Screen concept voor het Smart Viera platform dat we op tv's terugvinden. Deze week heeft het bedrijf tijdens IFA 2013 bekendgemaakt het platform een flinke update te geven met onder meer op maat gemaakte Home Screens.

Panasonic geeft de gebruiker na de update de mogelijkheid om homescreens rondom een bepaald thema in te stellen. Zo kun je bijvoorbeeld een homescreen voor spellen, kinderen of films inrichten. Op deze manier wordt alleen relevante en interessante informatie omtrent het thema getoond.

Daarnaast introduceert Panasonic op maat gemaakte Home Screens die je als gebruiker in kunt stellen. Panasonic noemt onder meer Eurosport en YouTube als voorbeelden. Het gehele beginscherm staat dan ingericht met bijvoorbeeld allerlei content van Eurosport, zowel wat er op tv verschijnt als wat er via het internet binnengehaald kan worden.Denk hierbij ook aan uitslagen van wedstrijden, de tv-gids en het laatste nieuws.

Ook toonde Panasonic deze feature met een kanaal van FC Barcelona als voorbeeld. Hierop waren onder meer YouTube-video’s van Barcelona te zien, werden de uitslagen van wedstrijden getoond en werden en snelkoppelingen naar achtergrondinformatie weergegeven.

Advertentie

Via de nieuwe downloadfunctie voor het Home Screen, ‘Home Screen Collection’, kunnen de Home Screens van partners als Eurosport en YouTube rechtstreeks geopend en vastgezet worden op de tv. Deze functie is gratis te gebruiken, net als de nieuwe mogelijkheid om de Home Screens verder naar eigen wens aan te passen met onder meer achtergronden en widgets die gedownload kunnen worden.

De zelf op maat te maken en reeds op maat gemaakte Home Screens worden in oktober middels een update uitgerold naar alle in 2013 gelanceerde lcd en plasma tv’s. De nieuwe Panasonic WT600 4k Ultra HD tv is de eerste tv die vanuit de winkel over deze optie beschikt.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Rob

Rob
06 september 2013 om 11:17

Je zal maar een 165 cm 3D het topmodel uit 2012 hebben, dan blijf je met bagger zitten daar waar het gaat om smart tv.

Heb nu een LG in de slaapkamer en heb al drie update’s gehad voor het smart gedeelte.

Dus Panasonic, je bent zeker een klant kwijt voor TV en Home cinema

Inloggen
Rick

Rick
08 september 2013 om 13:40

Helemaal met jou reactie eens. Zo moeilijk kan het niet zijn om voorgaande modellen te updaten / upgraden naar de nieuwste versie. Panasonic heeft er gewoon geen belang bij deze verbetering naar oudere modellen uit te rollen. Het blijft natuurlijk een commercieel bedrijf en winst is het motto. Met andere woorden…! Wil je een nieuwe versie van ‘Smart tv Home Screen’, dan wordt je verplicht een nieuwe tv te kopen!

Inloggen