Panasonic introduceert ’s werelds lichtste 3D brillen

28 juli 2011 1 Minuut 5 Reacties
Panasonic-3D-bril

Een 3D bril is voor veel mensen nog steeds het belangrijkste argument om geen 3D TV aan te schaffen. 3D zonder bril is nog niet waar het zijn moet dus kunnen fabrikanten hun brillen alleen maar comfortabeler maken. Zo heeft Panasonic nu 's werelds lichtste 3D brillen geïntroduceerd.

Panasonic’s nieuwe actieve 3D brillen gaan onder de naam TY-EW3D en komen in een Small, Medium en Large maat. De Small en Medium brillen wegen maar 26 gram terwijl de Large bril 27 gram weegt. Naast het lagere gewicht komen de brillen ook met een nieuwe batterij die 3 uur aan 3D plezier moet bieden na maar 2 minuten in de lader. Wanneer volledig opgeladen kun je 25 uur aan 3D materiaal bekijken. Mocht dit alles nog niet voldoende voor je zijn; een passieve 3D bril, zoals we kennen van de LG Cinema 3D TV’s, weegt nog minder en behoeft geen batterij.

Bron: Akihabara


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (3)

Martin

Martin
29 juli 2011 om 09:41

Jammer dat veel mensen al een vooroordeel hebben, en de 3D bril als argument zien om geen 3D te willen gaan beleven.
Uit ervaring kan ik melden dat het kijken met een 3D bril best mee valt. Over het algemeen kijkt men toch geen meerdere films achterelkaar, zodat het dragen van deze 3D bril reuze mee valt.
Overigens worden de 3D brillen, zoals in het artikel ook al vermeld is, steeds lichter dus ook comfortabeler.
Wil men met het hele gezin 3D kijken dan kan ik mij wel voorstellen dat dit enige weerstand biedt, maar hoe vaak komt dat nu echt voor, men heeft altijd nog de mogelijkheid om de (gekochte) 3D film in 2D te kijken, zodat u in elk geval wel de film met z’n allen kunt bekijken.

Inloggen
Ruben

Ruben
29 juli 2011 om 12:19

@Martin: ik ben het helemaal met je eens.

Op sommige forums lees ik dat mensen tegen een 3D bril aanhikken. Ikzelf heb ook, net als jij, enige ervaring met 3D kijken en die bril ben je na 10 minuten vergeten.

Het blijft natuurlijk wel dat we massaal in de bioscoop met een 3D bril gaan opzitten en dit thuis een argument vinden om het niet te bekijken. Je zou zeggen dat thuis juist meer privé is dan de bioscoop.

Ik denk als er meerdere films komen zoals Avatar (die echt met een 3D camera zijn opgenomen) dat mensen die bril op den duur voor lief nemen. Daar komt bij dat een goede 3D brilvrije tv nog ver van ons verwijderd is.

Inloggen
Martin

Martin
30 juli 2011 om 09:44

@Ruben: En vergeet niet het 3D effect thuis vele male beter dan (in elk geval bij ons) in de bioscoop. Gelukkig komen de echte 3D films nu zo’n beetje op de markt, en is men niet meer alleen “veroordeeld” tot animatiefilms om het 3D gevoel te beleven. Misschien dat men door een ruimer aanbod van REAL 3D films nu eerder over stag gaat. Maar ja, ik hoef jou niet te overtuigen……

Inloggen
Paulusch

Paulusch
29 juli 2011 om 19:39

Kan niet licht genoeg…
Maar is er meer info bekend?
zoals de:
MSRP? (verwachte prijs)
En compatible met welke modellen?

Inloggen


29 juli 2011 om 19:45

Prijs kunnen we helaas niet terugvinden, maar ga uit van boven de 100 euro. De brillen zijn naar wat we nu weten compatibel met alle Panasonic 3D TV’s.

Inloggen