Panasonic introduceert nieuwe Full HD en Ultra HD tv’s voor 2016

29 februari 2016 3 Minuten 1 Reacties
Panasonic-DX904-1

Panasonic heeft vandaag tijdens de Europese productpresentatie in Frankfurt de 2016 lcd led tv line-up aangekondigd. De Japanse fabrikant komt weer met een zeer complete line-up, waarin we zowel Full HD- als Ultra HD-modellen terugvinden. Natuurlijk ontbreekt ook HDR-ondersteuning dit jaar niet. Opvallend is dat we dit jaar geen modellen met gebogen scherm meer terugzien bij Panasonic.

Bekijk ook de complete Panasonic 2016 lcd led tv line-up.

Panasonic 2016 tv’s

Een compleet overzicht van alle modellen, inclusief specificaties en prijzen, publiceren we binnenkort, maar kijkend naar de gehele line-up is Panasonic bezig met een opmars richting het premium segment. De Japanse fabrikant geeft aan weer gezien te willen worden als fabrikant van high-end tv’s en laat dit naar eigen zeggen dit jaar zien met de stijlvolle DX804-serie en premium DX904-serie.

De Panasonic DX904-serie is dan ook het vlaggenschip voor dit jaar, en tegelijkertijd het enige model met het Ultra HD Premium-certificaat. Dit wil zeggen dat de tv een minimale helderheid van 1000 nits heeft voor HDR-weergave en natuurlijk voldoet aan de hoge eisen qua kleurweergave, contrast en resolutie. De DX904 komt in een 65-inch en een 58-inch versie, en beschikt verder onder meer over de 4K Ultra HD-resolutie, Firefox OS als smart tv-platform, een THX-certificaat, full led met local dimming, Studio Master HCX+ en een 3000Hz techniek.

Advertentie

Een stapje lager zien we de opvallende DX804-serie terug, bestaande uit een 58-inch en een 50-inch variant. Het opvallende aan deze modellen is de voet/standaard, welke het idee geeft dat de tv zweeft. Er wordt standaard een soundbar meegeleverd die onder de voet past en een betere audiokwaliteit moet bieden dan ingebouwde speakers. De DX804-modellen beschikken over HDR Pro, wat betekent dat niet de volledige 1000 nits aan helderheid gehaald wordt maar dat HDR-materiaal wel weergegeven kan worden. Wel krijgen ook deze tv’s het THX-certificaat mee.

De line-up met Ultra HD tv’s wordt gecomplementeerd door de DX784-, DX730- en DX650-series. Hierin vinden we modellen van 40-inch tot 65-inch terug. Deze tv’s zijn voorzien van de 4K Ultra HD-resolutie, HDR Pro met een onbekende helderheid (met uitzondering van de DX650-serie), Firefox OS-software en natuurlijk standaard zaken als WiFi, HDMI 2.0 en bediening middels de remote app. De meeste modellen komen met een speciale voet die op twee manieren gebruikt kan worden door hem om te draaien.

De Full HD-modellen vinden we in de DS630/600-, DS500- en DS400-series terug. Deze tv’s komen met een standaard smart tv-platform (internet apps) en verder weinig bijzondere technieken.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe tv’s van Panasonic moeten vanaf maart in Nederland verschijnen. De prijzen worden later deze week bekendgemaakt. Zodra we alle specificaties, prijzen en modellen verzameld hebben publiceren we de complete line-up. Houd hiervoor het 2016 home cinema overzicht in de gaten.

Bekijk ook de complete Panasonic 2016 lcd led tv line-up.
Lees ook onze review van de Panasonic DXW904-serie lcd led tv.

Reacties (1)