Panasonic introduceert Firefox OS smart tv-platform

23 februari 2015 2 Minuten 0 Reacties
Panasonic-Firefox-OS-2

Panasonic heeft vandaag de complete 2015 lcd led tv line-up bekendgemaakt en introduceert daarmee tegelijkertijd het nieuwe Firefox OS smart tv-platform. Dit nieuwe besturingssysteem zal op veel van de high-end en middenklasse tv's van het bedrijf terug te vinden zijn en moet vooral een betere gebruikerservaring bieden.

Firefox OS op Panasonic tv’s

Firefox OS gaat niet onder deze naam op de nieuwste Panasonic tv’s. De Japanse fabrikant noemt het namelijk my Home Screen 2.0, gebaseerd op Firefox OS. Het omvat een nieuw gebruikersmenu dat in het teken staat van gebruiksgemak, snelheid en interactiviteit.

Gebruikers kunnen het startscherm, dat is opgedeeld in handige en overzichtelijke ‘borden’, aan hun voorkeuren aanpassen. De volgende drie borden zijn standaard aanwezig op het platform:

Live TV

Advertentie

Om live programma’s te bekijken en een persoonlijk ‘startscherm’ samen te stellen op basis van de vaakst bekeken zenders.

Apps

Het grafisch rijke platform van Firefox, waarmee de gebruiker toegang heeft tot de beschikbare tv-apps van het platform. Deze apps zullen alles omvatten, van de meest populaire video on demand partners tot games.

Devices

Hier worden alle apparaten weergegeven die (via een kabel of Wi-Fi) op de tv zijn aangesloten. Dit maakt externe bronnen, zoals tablets, smartphones, computers, Blu-ray-spelers, SD-kaarten en USB-opslagapparaten, snel toegankelijk.

Extra functies

my Home Screen 2.0 is ook voorzien van een nieuwe tool om content te zoeken op alle beschikbare bronnen, zoals onlinevideoservices, websites en externe apparaten die op de tv zijn aangesloten. Met de functie Pin kan gevonden content in het nieuwe gebruikersmenu bovendien snel worden opgeslagen als bladwijzer, zodat favoriete zenders, apps, websites en aangesloten apparaten later snel opnieuw zijn te openen. Het nieuwe gebruikersmenu beschikt ook over Info Frame: een overzicht van onder andere het plaatselijke weerbericht, aanbevolen televisieprogramma’s, programmaoverzichten en favoriete websites in één scherm.

Firefox OS is een open systeem. Dat betekent dat gebruikers van elke smartphone, tablet of computer voorzien van een Firefox-browser of andere compatibele app foto’s, video’s of andere content kunnen overbrengen naar een tv met Firefox OS. Er is geen extra hardware nodig om content over te brengen naar de tv; de Panasonic-tv met Firefox OS dient alleen te zijn ingeschakeld en zich op hetzelfde Wi-Fi-netwerk te bevinden als de bron.

Panasonic 2015 smart tv’s

Firefox OS en my Home Screen 2.0 zijn beschikbaar op de CR850-, CR730-, CX800-, CX750-, CX700- en CX680-series van 2015. Een overzicht van alle modellen vind je in de Panasonic 2015 tv line-up.

Reacties (0)