Panasonic DMP-UB90: ‘betaalbare’ Ultra HD Blu-ray speler

10 augustus 2016 1 Minuut 0 Reacties
Panasonic-DMP-UB900-review

Gisteren spraken we nog onze verwachtingen uit over de komst van goedkopere Ultra HD Blu-ray spelers en vandaag komt er al nieuws op dit gebied binnen. Op de Japanse website van Panasonic is namelijk informatie opgedoken over de DMP-UB90, een goedkopere versie van de DMP-UB900 Ultra HD Blu-ray speler.

Het was al duidelijk dat de hoge prijzen van de huidige Ultra HD Blu-ray spelers niet lang volgehouden konden worden. Onder meer omdat Sony en Microsoft nieuwe consoles met een 4K-speler gaan uitbrengen. Panasonic lijkt de eerste fabrikant die een goedkopere speler op de markt zal brengen, al is goedkoop niet echt het juiste woord.

De nog onaangekondigde DMP-UB90 moet volgens Gizmodo Australië omgerekend zo’n 600 euro gaan kosten. Dat is nog altijd duurder dan de 499 euro kostende UBD-K8500 die Samsung begin dit jaar lanceerde maar wel 200 euro goedkoper dan Panasonic’s eigen DMP-UB900. Het verschil tussen beide spelers is minimaal. Zo zou de DMP-UB90 niet over analoge outputs beschikken en zonder THX-certificaat komen, twee elementen waar we prima zonder kunnen.

Wanneer de speler naar Europa komt is niet duidelijk maar de kans is groot dat we volgende maand, tijdens IFA 2016, meer over de DMP-UB90 te horen krijgen.

Reacties (0)