Oudere smart televisies moeten het voortaan zonder Spotify-app doen

15 september 2017 1 Minuut 2 Reacties
spotify-new-logo

Smart tv's van voor 2015, van merken als Samsung, Sony en Philips, moeten het voortaan zonder de Spotify-app doen. Daardoor kunnen eigenaars van deze tv's hun televisie dus niet meer gebruiken voor het afspelen van muziek via de streamingdienst.

Geen Spotify op smart tv’s van voor 2015 meer

Mocht je een oudere smart tv van voor 2015 van Samsung, Sony of Philips hebben, dan is het je wellicht al opgevallen: de Spotify-app is verwijderd. Daardoor kunnen die tv’s dus geen muziek meer afspelen via die muziekstreamingdienst. Het is vooralsnog alleen mogelijk de nieuwe app van de dienst te gebruiken, op Tizen en Android TV. Daarnaast gaat het ook om een grote groep televisies die niet beschikken over één van deze twee besturingssystemen, ongeacht het jaar waarin ze zijn uitgebracht. Dat schrijft de Consumentenbond.

Zo hebben televisies van LG, die draaien op het webOS, ook geen toegang tot de streamingdienst. LG geeft aan dat het bedrijf geen controle heeft over wat derde partijen willen uitbrengen op haar platform. De streamingdienst meldt dat het bedrijf het afspelen van muziek via je tv eenvoudiger wil maken en dat “we apparaatspecifieke apps soms vervangen door de mogelijkheid om content op deze apparaten af te spelen vanaf dezelfde app waarmee je Spotify op je telefoon, tablet of laptop gebruikt”. Verder wil de dienst geen toelichting geven.

Niet de eerste keer dat apps verdwijnen

Dit is niet de eerste keer dat er apps verdwijnen van oudere smart tv’s. Eerder maakte de Consumentenbond – en veel eigenaars van oudere smart tv’s – zich al zorgen over het verdwijnen van apps, zoals YouTube. De Consumentenbond schrijft dat “de tv-fabrikanten meer verantwoording moeten nemen voor de apps op hun tv’s en [we] zullen de fabrikanten daar ook op aanspreken”.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Wolfje

Wolfje
15 september 2017 om 13:27

Ik denk dat chromecast de goedkoopste oplossing is voor dit probleem

Inloggen
Tiesje

Tiesje
16 september 2017 om 13:24

@Wolfje, helemaal gelijk, die onbetrouwbare fabrikanten maken er toch een blijvend zooitje van. De chromecast is een betere oplossing dan die voor geïnstalleerde brakkige app’s op de tv’s met een beperkte levensduur.

Inloggen