Optoma introduceert budget 3D projector

22 augustus 2011 1 Minuut 0 Reacties
hd33-Optoma-3D-projector

Het nadeel van een 'kleine' 3D TV is dat je altijd het gevoel hebt dat je in een soort kijkdoos kijkt. De randen van de TV blijven een storende factor. Om deze reden is bij 3D dan ook de 'hoe groter, hoe beter' regel van toepassing. Wil je echt van 3D kunnen genieten dan moet je minimaal een TV hebben van 50 inch of groter. Maar, een TV van dit formaat of groter kost aardig wat geld, zeker wanneer je ook nog eens de beste beeldkwaliteit wilt.

Een oplossing voor een echt indrukwekkend 3D home cinema systeem is dan ook een projector. Ook deze apparaten zijn, zeker wat 3D modellen betreft, niet goedkoop. Optoma heeft afgelopen week drie nieuwe modellen gelanceerd waarvan er één voor een redelijke budget prijs beschikbaar is. Het nieuwe HD33 model (hierboven afgebeeld) is de eerste 3D projector ter wereld die te koop is voor minder dan 1.500,00 dollar. Daarvoor krijg je natuurlijk wel een Full HD 3D weergave. Er komen ook twee geavanceerdere modellen op de markt voor 1.999,00 (HD3300) en 4.499,00 dollar (HD8300).

De HD33 beschikt over de active shutter (actief 3D) technologie en technieken als PureMotion3D en PureDepth voor een vloeiende weergave en een optimale helderheid. De HD8300 heeft krijgt daar bovenop ISF gecertificeerde instellingsmogelijkheden (volledige kalibratie), een lens shift functie voor extra plaatsingsflexibiliteit, de PureMotion4D techniek en een lamp met 1.500 lumen aan helderheid. Optoma heeft de modellen nog niet in Europa aangekondigd.

Bron: Engadget


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)