Ook Samsung gaat Smart tv met andere apparaten in huis verbinden

27 december 2013 1 Minuut 0 Reacties
Samsung-Smart-tv-2014-bewegingen

Nadat LG eerder deze maand bekendmaakte alle apparaten in huis met de Smart tv te willen verbinden en het bedrijf samen met onder andere Panasonic en Sharp de AllSeen Alliance vormde, komt ook Samsung met eenzelfde idee.

Samsung heeft deze week een nieuwe Software Developer Kit uitgebracht waarmee het mogelijk wordt om andere apparaten in huis te laten communiceren met een Smart tv van de fabrikant. Via haar eigen blog laat Samsung weten dat middels de software onder meer de verlichting in huis, de airconditioning en de koelkast bediend kunnen worden. Dit alles via je Smart tv en daarvoor ontwikkelde applicaties die gebaseerd zijn op de nieuwe SDK. Samsung lijkt dus geen gebruik te gaan maken van de standaard die de AllSeen Alliance vertegenwoordigt.

De SDK is gericht op ontwikkelaars dus voorlopig zijn er nog geen concrete toepassingen, maar de verwachting is dat we tijdens CES 2014 de eerste implementaties van de Koreaanse fabrikant gaan zien. Eerder deze maand liet Samsung al weten volgend jaar Smart tv’s te laten bedienen middels eenvoudige vingerbewegingen, waar nu nog alleen de volledige hand herkend wordt. In 2014 moet het dus mogelijk worden om met je vinger naar beneden te wijzen om zo de lichten in de kamer te dimmen.

Reacties (0)