Ook 3D TV’s kun je optimaliseren met een goede kalibratie

07 december 2010 1 Minuut 0 Reacties
Philips-3d

Het fenomeen 'kalibratie' is voor veel mensen die een TV aanschaffen nog onbekend en er wordt dan ook veel te weinig mee gedaan. Veel nieuwe (3D) HD TV eigenaren vergeten dat de standaard instellingen van een TV uit de winkel totaal niet optimaal zijn voor de huiskamer en dat je hier zelf, in een paar simpele, stappen al veel aan kunt veranderen.

Natuurlijk geldt dit principe ook voor 3D TV’s aangezien een 3D TV ook gewoon beeld geeft wat kleurecht moet zijn, wat vloeiend moet lopen en wat de juiste zwart waarden moet hebben. Darnaast worden 3D TV’s nu nog steeds 90 procent van de tijd gebruikt als 2D TV. Om deze reden vinden wij dat ook 3D TV eigenaren gewezen moeten worden op het belang van een standaard, simpele, kalibratie om het beeld van je TV te optimaliseren.

Homecinema Magazine heeft 5 algemene stappen op een rijtje gezet waarmee jij het beeld van je TV flink kunt verbeteren. Hiervoor heb je geen vergaande kennis nodig en kun je met een paar drukken op de knop al veel bereiken. Lees het artikel over kalibratie voor beginners meteen even door en geniet gelijk van een beeld wat stukken beter is, ook in 3D.

Reacties (0)