Oled tv-markt komende twee jaar nog een niche

21 januari 2014 1 Minuut 0 Reacties
LG-77-inch-oled-4K

Het zat er al een beetje aan te komen maar het lijkt erop dat de oled tv in ieder geval de komende twee jaar nog geen rol van betekenis zal spelen in de tv-markt. Volgens de analisten van iSuppli wordt in 2016 pas een aanzienlijk aantal oled tv's verkocht.

Tijdens CES 2014 zagen we al dat veel fabrikanten momenteel de voorkeur geven aan 4K Ultra HD, de hogere resolutie die we op steeds meer lcd led tv’s terugzien. LG was de enige fabrikant die een compleet nieuwe line-up oled tv’s presenteerde en deze dit jaar ook op de markt brengt. Samsung hield zich opvallend stil en liet zelfs weten voorlopig geen nieuwe oled tv’s te lanceren. Panasonic toonde een aantal prototype oled tv’s maar ook deze modellen hoeven we niet op korte termijn op de markt te verwachten.

Nu LG de enige fabrikant is die veel aandacht aan oled besteed is de kans klein dat we op korte termijn veel goedkopere modellen op de markt gaan zien. Momenteel zijn LG’s oled tv’s voor prijzen vanaf 7.000 euro te koop en dus voor de gemiddelde consument nog verre van betaalbaar. Volgens de analisten van iSuppli zorgt dit ervoor dat er in 2014 maar 50.000 oled tv’s over de toonbank gaan. LG Display, de fabrikant van de panelen, zegt echter het productieproces snel te kunnen optimaliseren en zal ook aan andere fabrikanten gaan leveren. 

Mede door de komst van oled tv’s van Chinese fabrikanten, die gebruikmaken van de panelen van LG Display, zal de gemiddelde prijs in 2015 dalen. Volgens de analisten gaan er dat jaar 700.000 oled tv’s over de toonbank. Pas in 2016 wordt er met 2,2 miljoen stuks een aanzienlijk aantal oled tv’s verkocht en is de verwachting dat ook fabrikanten als Panasonic en Samsung met een uitgebreide line-up komen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)