Oled-televisies winnen het dik van ‘beste plasmascherm’

15 november 2015 1 Minuut 3 Reacties
Panasonic-TX-65CZ950-oled-tv-4

Twee televisies van LG en Panasonic met oled-schermen hebben het in de ogen van 28 televisiekenners dik gewonnen van een Panasonic-televisie met een plasma-scherm. De test werd uitgevoerd onder het wakend oog van HDTVTest, een site waar televisies worden gerecenseerd.

AV-enthousiastelingen

Aan de test werd verder meegewerkt door een Engelse retailer en door studenten van de Leeds Trinity University. Ze hebben drie televisies neergezet voor 28 enthousiastelingen van audiovisuele apparatuur. Deze kenners moesten vervolgens hun stem uitbrengen op het scherm dat ze het mooist vonden.

Beste plasmatelevisie

Deze drie televisies werden naast elkaar gezet: de Panasonic TC-P60ZT60, die ooit werd gekozen tot allerbeste plasmatelevisie, de Panasonic TX-65CZ950 – een oled-televisie die nog moet worden uitgebracht – en de LG 65EF9500.

Eerlijk verdeeld

Van de 28 televisiekenners stemden er slechts drie op de plasmatelevisie, de rest stemde op een van de twee televisies met oled-schermen. Daarbij maakte het niet veel uit of die van LG of van Panasonic was. De overige stemmen werden vrijwel eerlijk verdeeld tussen deze twee.

Advertentie

Oled wint

Belangrijkste conclusie is dat 88 procent van de stemmen naar een oled-scherm is gegaan. Panasonic gebruikt een oled-paneel dat door LG Display is gemaakt, maar toch meent Panasonic dat dit scherm beter is omdat er eigen technologie aan is toegevoegd. De Panasonic 4K Pro-technologie biedt geavanceerde controle over de gradaties en de 3D-kleuren. Hierdoor zal de oled-televisie van Panasonic waarschijnlijk ook een stuk duurder zijn dan die van LG. Om deze reden is het wel wat verrassend dat de 28 kijkers er nauwelijks verschil tussen konden merken, want ze scoorden allebei even hoog in de test.

Meer informatie vind je in ons artikel oled tv’s: alles dat je moet weten.

Reacties (3)