Nvidia Shield TV-modellen uit 2019 krijgen update: nu te downloaden

27 augustus 2020 1 Minuut 5 Reacties
nvidia-shield-tv-2019-1440

Alle vier de Nvidia Shield-modellen krijgen een verse update, maar de twee nieuwste modellen krijgen meer nieuwe opties dan de oude versies. De fabrikant heeft in een blogpost uitgelegd wat we precies mogen verwachten van de software-update voor de mediaspelers en richt zich met name op homecinemagebruikers en streamingfans.

Download de update voor Nvidia Shield TV

In die blogpost staat dat de indrukwekkende AI Upscaling-functie van de Nvidia Shield TV-modellen uit 2019 nu ook werkt met content in de resoluties 360p en 1440p (naast 720p en 1080p). Het Pro model gaat nog een stapje verder en kan zelfs 60fps-content upscalen, wat bijvoorbeeld handig is voor sportcontent. Daarnaast kun je nu meer met de programmeerbare knop op de afstandsbediening. Die knop ondersteunt namelijk een dubbele tap en lang ingedrukt houden, waardoor je dus meer snelkoppeling kunt instellen.

Je kunt hier een snelkoppeling instellen voor je favoriete apps of je stelt één van de meer dan 25 mogelijkheden in met betrekking tot instellingen of andere zaken. Mocht je de remote voor de (nieuwe) Nvidia Shield TV destijds gekocht hebben voor je oudere Shield TV, dan is het fijn om te weten dat deze functionaliteit ook naar jou onderweg is. Verder is de ondersteuning op het gebied van IR- en CEC-bediening uitgebreid en worden nu ook digitale projectors ondersteund. Daarnaast kun je het volume veranderen wanneer de Shield niet actief is.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (2)

Peter

Peter
28 augustus 2020 om 16:36

Wat een kromme formulering.

“Beide Nvidia Shield TV-modellen uit 2019 ontvangen nu een update, maar oudere modellen mogen ook rekenen op nieuwe functies.”

Het zijn gewoon ALLE modellen die een update ontvangen, de oude net zo goed als de nieuwe. Het is ook echt niet de 25ste software-update voor de modellen uit 2019…

Inloggen
Mahz

Mahz
30 augustus 2020 om 13:36

Wat een slecht geschreven column.

Alle modellen Shield krijgen een update. De modellen uit 2019 krijgen echter wat extra functionaliteit vanwege de nieuwere processor. Niet andersom dus.

Voor enkel het oudste model Shield tv uit 2015 is dit de 25e update tot op heden. Voor de modellen uit 2019 is dit volgens mij pas de 2e.

Ook is er geen enkele onderbouwing om te claimen dat deze update specifiek gericht is op streaming of homecinema fans. Misschien volgende keer de daadwerkelijke patchnotes even lezen ipv domweg de highlights uit een ander gelezen artikel kopiëren.

Ik denk dat columnist Wesley Akkerman nog even terug naar school mag voor hij wordt losgelaten op jullie website homecinemamagazine.nl..

Misleidende koptekst en super slechte formulering van het hele artikel. Beetje jammer dit.

Jullie eindredacteur zou zich ook wel wat beter in mogen lezen alvorens dit soort artikelen goedgekeurd worden om te publiceren.

Inloggen
stijn

stijn
22 oktober 2020 om 09:20

En daar heb jij met je grote intellectuele capaciteiten snel even verduidelijking bij gegeven. Waarvoor dank..

Inloggen
Wesley Akkerman

Wesley Akkerman
30 augustus 2020 om 21:08

Beste Mahz,

Bedankt voor de opbouwende kritiek. Het zo ontzettend persoonlijk maken is mijns inziens alles behalve nodig. Je wordt zo immers niet serieus genomen. Maar hey, ik reageer toch even op je.

Je mag van mij desondanks je ongenoegen uiten hoor. Ik ben de minste niet, ik maak ook fouten.

Ik heb de afgelopen zes jaar duizenden artikelen voor Homecinema Magazine en de zustersites geschreven en werk ook voor andere, grote partijen. Denk niet dat het nodig is terug naar school te gaan, mijn opdrachtgevers zijn doorgaans tevreden over mijn werk. Maar bedankt voor je zorgen en de tip.

Het is me duidelijk dat je niet weet hoe zaken achter de schermen gaan in de online journalistiek en je als schrijver rekening moet houden met regels en richtlijnen. Soms vormen die de basis voor eventuele problemen in een artikel, maar dan nog mag het een toontje lager.

De kop is niet misleidend, maar juist heel kernachtig. Ik ben het met jou en je bovenbuurman eens dat de eerst zin krom is (zie je, ik ben de écht minste niet), dus daar kan ik nog naar kijken. Geen enkel probleem. Ik ben hier, voor jou en onze duizenden andere lezers, om informatie begrijpelijk over te brengen.

Na overleg met de eindredactie (oh, dat ben ik ook toevallig) komen we tot de conclusie dat het best kan gebeuren dat één op de zoveel honderd artikelen (voor FWD schreef ik er 10092 om precies te zijn), het niet een probleem van wereldformaat is wanneer een nieuwsbericht niet gepubliceerd wordt naar iedereens tevredenheid. Daar kun je het nog eens over hebben met elkaar.

Mail voortaan vooral de redactie via de contactpagina, want hieronder een beetje roepen en me persoonlijk aanvallen… dat heeft niemand nodig.

Oh en ik ben géén columnist, dat is je ook niet geheel duidelijk. Voortaan even de feiten iets scherper stellen, je mogelijk inlezen in zaken als SEO, en dan kunnen we op niveau praten. Bovendien: de AI upscaling feature is er een die vooral streamingfans gebruiken (want beeldkwaliteit streams gaat omhoog) en dat er nu ondersteuning is voor digitale projectors is dan weer goed nieuws voor sommige homecinemagebruikers. Dat noem je dan begrijpend lezen.

Nogmaals dank voor je zorgen. Maar het gaat goed met me. Ik hoop ook met jou.

Groet aan jou en Peter.

Inloggen
Jean

Jean
10 oktober 2020 om 21:28

BAM! Tell them

Inloggen