Netflix stopt ondersteuning op diverse oudere tv’s en blu-rayspelers

05 november 2019 1 Minuut 0 Reacties
nieuw-netflix-logo

Onder meer tv's van Vizio, Samsung en Sony die voor 2012 uitgebracht zijn bieden binnenkort geen ondersteuning meer voor Netflix.

De app die op deze tv’s beschikbaar is zal vanaf 1 december 2019 de melding geven dat door technische beperkingen Netflix niet langer te gebruiken is. Dit geldt niet alleen voor tv’s. Ook blu-rayspelers van onder meer Toshiba en Philips hebben met dit probleem te maken.

Gelukkig voor de Europese consument gaat het vooralsnog vooral om toestellen die voor 2012 in de Verenigde Staten op de markt gebracht zijn. Op dat moment was Netflix in Europa nog erg klein en kwam de dienst pas net om de hoek kijken. Wij vinden Netflix dan ook vooral terug op toestellen van na 2012. Maar, feit is dat voor de optimale werking van de Netflix-app recente hardware vereist wordt en dat oude tv’s en blu-rayspelers niet meer aan die eisen kunnen voldoen.

Waarom Netflix nu sopt met de ondersteuning van oudere apparaten is niet duidelijk. Mogelijk komt de streamingdienst binnenkort met een grote update of het is puur groot onderhoud. Het is in ieder geval goed om te weten dat apps op je smart tv mogelijk niet het eeuwige leven hebben. Bedrijven die deze apps ontwikkelen en onderhouden moeten met de tijd mee en er komt dus een moment dat de app niet meer compatibel is met oudere hardware.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)