‘Netflix dit jaar nog beschikbaar in Nederland’

13 juni 2013 1 Minuut 3 Reacties
Netflix

Er gaan al maanden geruchten dat de populaire video-on-demand dienst Netflix naar Nederland gaat komen en afgelopen april werden deze geruchten weer aangewakkerd door uitspraken van het bedrijf over een uitbreiding in Europa. Vandaag zijn er wederom berichten verschenen dat de dienst dit najaar nog in Nederland uitgerold wordt.

Emerce weet te melden dat Judith Hordijk van Pathé Thuis tijdens Connected 2013, het congres van Telecompaper, een uitspraak gedaan heeft over de komst van Netflix naar Nederland. Hordijk zou aangegeven hebben dat zowel Pathé als betaalzender HBO rekening houden met de komst van de video-on-demand dienst.

Hoewel Netflix onbeperkt toegang biedt tot het complete aanbod aan films en series voor een vast bedrag per maand maken HBO en Pathé zich geen zorgen. Volgens Hordijk heeft Pathé Thuis een ander zakelijk model dat uitgaat van recente films, terwijl Netflix een breed aanbod heeft. Pathé Thuis is inmiddels beschikbaar via diverse platformen, waaronder Smart tv’s van onder meer Philips, LG en Samsung. Klanten betalen binnen deze dienst een bedrag van 5 tot 7 euro per film.

Netflix zelf heeft de geruchten nog niet bevestigd maar het wijst er steeds meer op dat de dienst binnenkort naar Nederland komt. Zo was het bedrijf eind vorig jaar al op zoek naar Nederlandse werknemers.

Reacties (3)